Lonely Planet u 50 nezaboravnih skrivenih lokacija u Europi uvrstio i dvije hrvatske!

Foto: Facebook/losinj-hotels.com, Lonely Planet

U SVOM novom vodiču "Tajna Europa" ekipa iz Lonely Planeta napravila je popis "50 nezaboravnih iskustava koja će inspirirati vaše sljedeće putovanje".

Europa putnike privlači svojim mnogim čarima, tvrdi Lonely Planet. Povijest, kultura, neodoljivi krajolici, samo su neke od ljepota koje naš kontinent čine područjem nevjerojatnog spoja prirodnih ljepota, zvukova, ljudi i zabave. Većina omiljenih mjesta po njihovom izboru ipak ostaje nepoznata većini putnika i to je razlog zbog kojeg je napravljen ovaj vodič.

U istraživanju su pomogli stručnjaci, turisti, lokalci i zaljubljenici u putovanja, a rezultat su "neočekivana čarobna mjesta na kojima se stvaraju doživotne uspomene". Kao što je spomenuto, odabrano je 50 lokacija, zbog kojih će putovanje Europom biti nezaboravno, a među njima su se našle i dvije hrvatske lokacije, otok Lošinj i Zagreb, točnije Muzej ulične umjetnosti u Zagrebu.

"Osnovan u proljeće 2010., zagrebački Muzej ulične umjetnosti nema fiksnu lokaciju, radno vrijeme, kustose ili pompozna otvorenja. Zamišljen je kao serija projekata. Prvi projekt uspješno je završen kada je preko 80 umjetnika dobilo 450 metara zida koji dijeli Branimirovu ulicu od tračnica vlaka. Posljednji projekt uljepšao je raznobojnom uličnom umjetnosti sivilo Dugava i Sigeta, četvrti u Novom Zagrebu", piše Lonely Planet.

Za Lošinj su također imali samo riječi hvale: "Na južnom kraju otoka Lošinja u Kvarnerskom zaljevu možete istraživati jedva naseljen poluotok u obliku palca koji je blagoslovljen izvrsnim prirodnim zaljevima i savršen je za planinarenje. U turističkim uredima uzmite svoj primjerak karte 'Promenade & pješačke staze'. Jedna usamljena cesta pruža se niz kralježnicu ovog brežuljkastog šumovitog kraja i nestaje kod Mrtvaške, kraju lošinjskog kopna. U jednom danu možete pješice obići cijeli poluotok i okupati se u napuštenim uvalama".

U kakvom smo se fantastičnom društvu ovaj put našli, provjerite ovdje.

Pročitajte više