Masovni ubojica nezadovoljan: Dostavite Playstation 3 ili počinjem štrajk glađu!

Screenshot: YouTube

ANDERS BREIVIK nimalo nije zadovoljan tretmanom u zatvoru. Naime, vlastima u Skienu predao je listu s čak 12 zahtjeva.

Iako se žali na uskraćivanje osnovnih ljudskih prava (šetnja i komunikacija s ostalim zatvorenicima), norveškog masovnog ubojicu najviše smeta nedostatak sluha zatvorskih vlasti po pitanju video igara.

Breivik, naime, traži da mu se u ćeliji što prije dostavi Playstationa 3 umjesto Playstationa 2 koji trenutno koristi. Nadalje, smeta ga i to što nema pristup video igrama za odrasle kao i ostali zatvorenici već je prisiljen igrati "Rayman Revolution".

Emailovi mu se strogo nadziru i filtriraju, a smatra da je dobrim ponašanjem zaslužio i novo računalo.

No, to nije sve - potreban mu je i veći džeparac. Trenutno prima samo 36 eura mjesečno pa ne može kupovati poštanskih marki niti si priuštiti poštarinu kako bi komunicirao s vanjskim svijetom.

Ukratko, Breivik ima probleme prosječnog razmaženog maloljetnika.

No, on se smatra političkim zatvorenikom i upozorava: "Prolazim kroz pakao i ne mogu još dugo. Ubijate me, a umrem li, europski radikalni desničari znat će tko me izložio ovakvim mukama. To bi vas moglo stajati glave, ali i Norvešku koja će kroz 15 do 40 godina imati fašistički režim".

Tvrdi da mu nije preostalo ništa osim štrajka glađu jer ga tretiraju "gore nego životinju". Naravno, mnoge je više šokirao podatak da čovjek koji je ubio 77 i ozlijedio 319 osoba, u svojoj ćeliji uopće ima Playstation.

Pročitajte više