Mister želi biti Miss: Rođena je kao muškarac, a sad želi postati Miss svijeta

Foto: Facebook

AMELIA MALTAPE rođena je kao muškarac. Odrasla je u muslimanskoj obitelji u Bangladešu, 2009. odselila je u Toronto, a 2012. odlučila je ostvariti dugogodišnji san i promijeniti spol.

Prvi korak bila je operacija grudi koju je platila 73 tisuće dolara. Međutim, promjena spola nije njezin jedini san.

"Jedan od mojih snova svakako je postati Miss svijeta. Tijekom odrastanja shvatila sam da sam zarobljena u pogrešnom tijelu, ali tada nisam znala da promjena spola dolazi u obzir. No, puna sam samopouzdanja i vjerujem da mogu postići sve što poželim", rekla je 23-godišnja Amelia koja studira menadžment, a trenutačno živi s dečkom Charlesom koji nije znao da je Amelia nekada bila muškarac.



Iznenadio se kad je doznao, ali zaključio je da ga to ne smeta. Ipak, roditeljima je promjena spola teže pala, ali i oni su joj podrška.

Amelia je postala model, a ove godine namjerava se prijaviti na izbor ljepote kao i njezin veliki uzor, Jenna Talackova koja se sudski uspjela izboriti za pravo nastupa na izboru za Miss Kanade.

No, svjesna je da će to izazvati kontroverze baš kao i njezin editorijal koji je prošle godine snimila za Toronto Sun čiji su čitatelji tražili da se zabrane fotografije na kojima se nalaze transseksualci.

"Bila sam razočarana i tužna. Vjerujem da sam lijepa žena i da je to dovoljan razlog da me ljudi poštuju", zaključila je Amelia.

Pročitajte više