Mlada Osječanka odlazi u Keniju volontirati u sirotištu

Foto: Glas Slavonije

MIA DRAGOVIĆ ima 26 godina, dolazi iz Osijeka i uskoro se sprema na vrlo posebnu misiju.

Ona će se, naime, uskoro zaputiti u Afriku gdje će volontirati u sirotištu "Watoto Wa Baraka" u Keniji, a iako se humanitarnim radom bavila kroz čitavo svoje školovanje, na ovaj ju je potez inspirirala Ivana Parlov iz Kolajne ljubavi kad ju je vidjela kako priča o svojim iskustvima u Tanzaniji: "Tada sam shvatila da moj san doživljaja Afrike i pomaganja može biti realiziran", objasnila je za Glas Slavonije.

Unutar samo mjesec dana organizirala je sve u vezi putovanja, od kupnje karte i kontaktiranja ljudi do cijepljenja i nabavljanja svih potrebnih lijekova: "Kako i inače biva s najljepšim stvarima u životu bitna je čvrsta odluka, hrabrost i otvoreno srce, a sve ostalo će doći samo od sebe", pojasnila je i dodala da su glavni sporedni razlozi za odlazak odmicanje od prebrzog tempa zapadne civilizacije, ali i pokušaj da ljude potakne da učine isto: "Susrela sam mnoge ljude za koje znam da žele pomoći, ali se ne usude dati novac jer su nepovjerljivi i ne znaju gdje on završi. Zato mislim da će ljudi, ako vide moje iskustvo te ako ja vidim što je toj djeci stvarno potrebno, pronaći zajedničko rješenje i pomoći na najbolji mogući način".

"Ono čemu ja težim je pomaganje pretvoriti u svoj posao. No ne bih se orijentirala na djecu koliko na tehnologiju. Moja glavna ljubav su obnovljivi izvori i čvrsto vjerujem da svima potrebitima treba omogućiti razvoj, obrazovanje, infrastrukturu, da si sami mogu pomoći. U tu svrhu nosim im za početak jednu solarnu lampu, a cilj mi je da se njima 'upali lampica' i da shvate kako je uz današnju tehnologiju sve moguće te što učenjem i voljom mogu za sebe postići" zaključuje Osječanka koja tvrdi da udaljenost od kuće, obitelji i prijatelja, te strah od bolesti nisu ništa u usporedbi s osjećajem kad znaš da ćeš ispuniti jednu od najvećih želja i mjesec dana davati najbolje od sebe te pomagati djeci u afričkom sirotištu.

Pročitajte više