Na Fresh Island Festivalu bilo je toliko ludo da je Rick Ross skinuo naočale

Foto: Press

PRVI dan Fresh Island Festivala počeo je bombastično. Poznat po tome da nikada ne skida sunčane naočale, američki reper koji je vratio hip hop u Miami, ekscentrični Rick Ross, oduševljen "ludom publikom", kako je ponavljao, sinoć je naočale neočekivano skinuo iznenađen podrškom u klubu Papaya. Koncert na Fresh Island Festivalu bio je njegov prvi posjet Hrvatskoj, kamo se obavezno namjerava vratiti na odmor.

U koncert Ricka Rossa Papayu je svojim DJ setom uveo legendarni BBC-jev voditelj i DJ, Tim Westwood. Najutjecajnija figura europskog hip hopa i pionir britanske scene, gotovo je 20 godina vodio emisiju na postajama Radio 1 & 1Xtra, a danas je traženi DJ rasporeda popunjenog mjesecima unaprijed. Poziv na Fresh Island Festival nije mogao odbiti, a u Novalji će se zadržati sve do kraja Festivala.

Hip hop fanovi sinoć su u Papayi popili rekordni broj boca pjenušca, koje su se u VIP-u kluba tražile svakih 30 sekundi.

A u stožeru Adria Dance Campa, plesni hype se nastavlja. Polaznici classeva uživali su u dinamičnoj energiji dancehall dive Ike Bernardis, kojoj su priredili iznenađenje izvevši njenu koreografiju s prošlogodišnjeg kampa. Intrigantnim pokretima i iznimnom srdačnošću oduševila je Rihannina plesačica Koharu, a Jaja Vankova i Tight Eyez po prvi su puta u Hrvatskoj otplesali kultni plesni street stil k.r.u.m.p. Nakon classeva, voditelji i polaznici dokazali su zašto ples zovu svojim životnim stilom i sudjelovali u crew vs. crew tipu battlea koji je rasplesao novaljsku rivu.

Njihova ljubav prema hip hopu vidjela se i kasnije u Papayi i Aquariusu kada su plesači spontano oformili krugove i sve uokolo oduševili svojim pokretima. Adria Dance Camp nastavlja se dalje do subote predavanjima o kulturi hip hopa, projekcijom kultnih plesnih filmovima i showcaseovima voditelja.


Zbog nepredvidivih okolnosti sinoć nije održan koncert Pushe T-ja.

Headlineri večerašnjeg programa su Method Man & Redman, ali prije njihovog koncerta u klubu Aquarius, na redu su Pool Party u hotelu Luna od 15 sati, Sunset Boat Party od 17 sati, a već od 16 sati After party u klubovima Papaya i Aquarius.

Više informacija potražite na službenoj stranici festivala

Pročitajte više