Na prvi pogled ovo je sasvim običan restoran, ali čim uđete unutra primijetit ćete nešto posebno

Screenshot: YouTube

U KANADSKOM gradu Torontu nedavno je otvoren restoran "Signs", u kojem doslovce trebate slijediti znakove kako bi mogli naručiti jelo i to zbog toga što je cijelo osoblje restorana, osim vlasnika i menadžerice, gluhonijemo.

Vlasnik restorana Anjan Manikumar tvrdi kako je ovo prvi ovakav restoran u svijetu, u kojem je poželio pružiti jedno potpuno drugo iskustvo prilikom posjete restoranu te kako kaže, pružiti gluhonijemim ljudima priliku za posao.

"Moje osoblje je puno talentiranih ljudi i sretan sam što sam im pružio ovakvu priliku", kazao je Manikumar, koji je za ovaj posao primio 200 prijava gluhonijemih ljudi.

Gosti restorana svoju hranu naručuju koristeći američki znakovni jezik te su im uz svako jelo na meniju, dostupne informacije, koje znakove koristiti da bi naručili željeno jelo.

"Ovdje je predivno i doista sam sretan zbog ove poslovne prilike, kao i zbog mogućnosti drugih da spoznaju svijet gluhonijemih osoba", kazao je na znakovnom jeziku Mehdi Safavi, jedan od radnika u restoranu.
 

Pročitajte više