Nadrljao zbog izjave o Srbima i Hrvatima: Bob Dylan zabranjen na Radio Splitu!

NAKON što je hrvatska javnost sa zgražanjem primila izjavu legendarnog Boba Dylana, kako Srbin prepozna Hrvata, kao crnac rasistu, uslijedile su i prve reakcije. Tako je danas iz programa Hrvatskog radija postaje Split naprasno skinut hit tjedna, pjesma "Duquesne Whistle" s novog Dylanovog albuma, koja se inače redovito emitirala od ponedjeljka!

Sporni izvođač uklonjen je s valova Radio Splita na intervenciju glavne urednice Vedrane Krstić Ivanišević, koju je Uprava HRT-a nedavno vrlo oštro sankcionirala 20 posto manjom plaćom. Zbog čega, nisu nam htjeli otkriti, ali svi pričaju da su gosti komentatori pripovijedali neslane šale na račun prvog potpredsjednika Vlade Čačića.

Predsjednik urednici važniji nego objašnjenje o izbacivanju Dylana iz programa

Pokušali smo danas provjeriti kod Krstić Ivanišević u čemu je bio problem s Dylanom. Nismo uspjeli. Taman je čekala predsjednika Ivu Josipovića. "Ne mogu, evo predsjednika", samo nam je kratko kazala Krstić Ivanišević te potom poklopila slušalicu. Poslije se više nije javljala.

Na HRT-u nema liste zabranjenih izvođača, samo se ne puštaju nepoželjni

Na HRT-u inače nema liste zabranjenih izvođača, no zna se da neke nije baš uputno puštati. Tako na primjer nema glazbe naših susjeda s Istoka, čak ni onih urbanih i mirotvornih poput Bajage, Balaševića, Ekatarine Velike, Vlade Divljana i njegovih Idola, Partibrejkersa... Nije ni Štulić baš omiljen, a evo, vidimo sad, mjesta u programu više nema ni za legendarnog Boba Dylana, pravim imenom Roberta Allena Zimmermana, koju je svjetsku slavu stekao 60-ih svojim angažiranim stihovima i hitovima poput "Hard Rain's Gonna Fall" i "Blowin' in the Wind"...  

Pročitajte više