Najavljen dokumentarac o Kurtu Cobainu s nikad objavljenom glazbom i zapisima iz njegova dnevnika

Screenshot: YouTube

DOKUMENTARNI film o životu i smrti frontmena kultne Nirvane trebao bi u kinima biti već iduće godine, a premijerno će se prikazati na HBO-u.
 
Ovo je prvi film koji se bavi životom Kurta Cobaina, a koji se snima u suradnji s Cobainovom obitelji i bliskim ljudima. Puni naziv filma je "Kurt Cobain: Montage of Heck", a jedan od izvršnih producenata je i njegova kći, Frances Bean Cobain.
 
HBO je na press konferenciji najavio Bretta Morgana kao redatelja i glavnog producenta, a film je, kako je istaknuto, "u potpunosti autoriziran".
 
"Na ovom projektu sam počeo raditi prije osam godina. Odmah sam uočio da imam ograničenu količinu svježeg materijala, ali kada sam dobio dopuštenje za korištenje Kurtove arhive otkrio sam više od 200 sati nikad objavljene glazbe, puno umjetničkih projekata na kojima je radio, kućna videa, te preko 4000 stranica njegovih zapisa koji će poslužiti u oblikovanju intimnog portreta umjetnika i glazbenika koji je tako rijetko u javnosti dijelio detalje iz svog privatnog života", rekao je Morgan u obraćanju za medije, prenosi The Verge.
 
Morgan je, inače, već radio dokumentarce o Rolling Stonesima, "Crossfire Hurricane" te o Robertu Evansu, "The Kids Stays in Picture". 
 

Pročitajte više