Najbolji šef na svijetu: Australac prodao tvrtku i svojim radnicima dao dio novca!

DJELATNICI jedne australske prijevozničke tvrtke ostali su zatečeni i ugodno iznenađeni kada im je njihov poslodavac kao zahvalu za dugogodišnju suradnju podijelio višemilijunski bonus.

79-godišnji Ken Grenda prodao je svoju tvrtku sa sjedištem u Melbourneu, koja je u vlasništvu njegove obitelji bila 66 godina, za visokih 400 milijuna australskih dolara, a dio zarade, točnije 15 milijuna australskih dolara, je iz znaka zahvalnosti za vrijedan rad i dugogodišnju odanost odlučio staviti na račune svojih djelatnika, javlja agencija AFP.

Kada su otkrili da su njihovi računi "deblji" za nekoliko tisuća dolara, mnogi od 1800 radnika pomislili su kako je u njihovim bankama došlo do nekakve greške.

Svatko od radnika u prosjeku je dobio bonus od 8500 dolara, no visina vrijedne zahvalnice određivala se po duljini u tvrtki odrađenog staža, stoga je bilo djelatnika kojima su isplaćeni bonusi u iznosima od 30 do sto tisuća dolara.

Grenda je novinarima rekao kako je svaki posao onoliko dobar koliko su dobri njegovi radnici, i dodao kako su njegovi ljudi fantastični, stoga im je ovim nesebičnim činom odao počast.

Neki od njegovih radnika su druga generacija obitelji, a jedan je muškarac za tvrtku radio duge 52 godine. List Herald Sun rekao je kako bi svi djelatnici nakon prodaje tvrtke drugoj prijevozničkoj kompaniji Ventura trebali zadržati svoja radna mjesta.

Svi oni za svog bivšeg šefa imaju samo riječi hvale, i to ne zbog novca koji im je dao, već zbog njegova dobrog karaktera i velike ljudskosti.

Pročitajte više