Nakon 24 godine raspali se Black Crowes, posvadili se oko tantijema

Foto: Guliver Image/Getty Images

BLUES-rock bend Black Crowes više neće svirati zajedno.

Osnivač benda Rich Robinson objavio je u četvrtak da nakon 24 godine prestaju djelovati pod imenom Black Crowes. U izjavi je dao dp znanja da su razlog problemi između njegovog brata i ostatka benda: "Volim svojeg brata i poštujem njegov talent, ali njegovi stalni zahtjevi da ja predam udio u tantijemama i da naš originalni član benda i bubnjar Steve Gorman preda sav svoj udio u tantijemama čime bi postao zaposlenik benda, bili su nešto na što nisam mogao pristati".

Rich Robinson, gitarist i tekstopisac, osnovao je grupu sa svojim bratom pjevačem, Chrisom Robinsonom. On još nije komentirao bratove navode o raspadu benda.

Black Crowes su svoj debitantski album "Shake Your Money Maker" objavili 1990. godine. On je prodan u pet milijuna hitova, a sadržavao je hitove "She Talks to Angels" i "Hard to Handle". Posljednji studijski album bio im je "Warpaint" izdan 2008. godine.

"Zauvijek ću cijeniti vrijeme provedeno s Black Crowes. To je velik dio mog života i rada. Neopisivo sam ponosan na ono što smo postigli i dirnut odnosima koje smo izgradili s ljudima preko glazbe. Zbog toga je velika čast biti glazbenik", poručio je Rich Robinson u svojoj izjavi za medije.

Pročitajte više