Nakon hvalospjeva na Sundanceu, "Narko kultura" stiže u hrvatska kina

Foto: Press

NAKON odličnih kritika na Sundance film festivalu, film Shaula Schwarza o nevjerojatnom glazbenom podžanru narcorrido kreće u kino distribuciju diljem Hrvatske.

Dokumentarni film "Narko kultura" (Narco Cultura) Shaula Schwarza kreće u kino distribuciju 9. listopada, a pretpremijerno će s prikazati u Dokukinu KIC 4. listopada.

Film se bavi kultom kriminalaca u Meksiku, ali i Sjedinjenim američkim državama gdje je izuzetno popularan glazbeni podžanr  narcocorrido, spoj tradicionalne meksičke glazbe i glorifikacije ubojstava, smrti, oružja, narko kulture općenito, a glavne zvijezde pjesama su beskrupulozni kriminalci.



Brutalnu sredinu u kojoj je život bezvrijedan redatelj Schwarz prikazuje s osobitim senzibilitetom i to iz perspektive dvoje protagonista koji predstavljaju dvije krajnosti s margina narko svijeta – ambicioznog pjevača narcorridosa, Edgara Quintera, i policajca Richarda Sotoa koji svakoga dana pokušava preživjeti na opasnim ulicama Juareza.

"Narco Cultura" je eksplozivan je i potresan pogled na utjecaj narko-kartela na svakodnevicu, ali i  popularnu kulturu. Film su producirali Lars Knudsen i Jay Van Hoy (Beginners, Cold Weather) iz Parts & Labor te Todd Hagopian iz Ocean Size Pictures.

Kino pretpremijera filma održat će se 4. listopada u Dokukinu KIC. Distributer filma je Restart Label.

Pročitajte više