Nakon što su se upoznali i razgovarali o BiH, Obama poslao pismo glumici Zani Marjanović

MLADA sarajevska glumica Zana Marjanović, koja je u redateljskom prvijencu Angeline Jolie "U zemlji krvi i meda" odigrala jednu od glavnih uloga, sredinom siječnja s ostatkom glumačke ekipe prisustvovala je sastanku s američkim predsjednikom Barackom Obamom, a uoči sarajevske premijere filma Obama joj je napisao i pismo.

Zana je zapečaćeno, rukom pisano Obamino pismo, dobila uoči premijere u Sarajevu, a američki predsjednik joj je u pismu izrazio zahvalnost te poručio da njegova administracija želi nastaviti s podrškom razvoju BiH, u kojoj će pripadnici njene generacije učiniti korak prema zajedničkom životu i općem prosperitetu u regiji. Posebno zadovoljstvo je iskazano što je ovakav film napravljen uz regionalnu suradnju glumaca iz Sarajeva i Beograda.

"Vrlo sam ponosna što sam upoznala predsjednika Obamu i što sam dobila priliku razgovarati s njim o BiH. Posebno me raduje što mi se gospodin Obama nakon našeg susreta pismeno zahvalio na posjeti, naglasivši da ga je film `U zemlji krvi i meda` duboko dirnuo. Drago mu je što me upoznao i što radim na pomirenju naroda u BiH, što je osnovni preduvjet za njenu bolju budućnost", izjavila je za Dnevni avaz Zana Marjanović.

Pročitajte više