Nekada je bio teen zvijezda, a danas vodi svoj "duhovni pokret" i crkvu

Foto: Instagram

AMERIČKOG glumca Andrewa Keegana sjećaju se samo najvatrenije obožavateljice filma "10 things I hate about you".



Keegan je sredinom '90-ih velika teen zvijezda i glumio u brojnim serijama za mlade. Međutim, nikada nije uspio napraviti veći glumački uspjeh u ozbiljnim filmovima i serijama, a posljednjih godina uglavnom dobiva male sporedne uloge i prepoznaje ga se samo kao "nekadašnju zvijezdu".

Možda je to jedan od razloga zašto se okrenuo duhovnosti. Keegan je u svibnju otvorio svoju crkvu u Venice Beachu nazvanu "Full Circle" (puni krug) i u njoj u svom duhovnom pokretu okuplja istomišljenike, piše VICE.

TCMT Full Circle Venice from Brett Mazurek on Vimeo.

Uz njega kao osnivača i službenog vođu koji ima zadnju riječ, pokret vodi još sedam ljudi koji s Keeganom čine dio takozvanog "unutarnjeg kruga". Za sebe kažu da su prosvijetljeni i okupili su se kako bi inicirali promjene. Svoj pokret opisuju kao "naprednu duhovnost" i "najveću duhovnost temeljenu na univerzalnom znanju".

Keegan je pokušao objasniti ime svoje crkve i pokreta: "Sinkronicitet. Vrijeme. O tome se radi. Prošlosti ili neko drugo vrijeme. To je krug. Centar je sadašnjica".


FULL CIRCLE VENICE from Brett Mazurek on Vimeo.

Na jednoj od njihovih nedjeljnih misa uz pomoć vodenih kristala fokusirali su svoju energiju kako bi pridonijeli rješavanju konflikta između Izraela i Palestine. "Mi smo znanstveno, duhovno i emotivno svjesni kako stvari funkcioniraju. U kristalima postoji snaga, snaga je i u našim srcima, postoji svrstavanje, rezonanca i sve se to prenosi kroz vodu", ispričao je glumac zbunjenom novinaru VICE-a.



Kao i kod puno drugih duhovnih obraćenika, njegova duhovna transformacija dogodila se nakon traumatičnog iskustva. Kaže da je svoje "buđenje" doživio 2011. kada su članovi bande napali njega i njegova dva prijatelja. "Važnost tog iskustva je u tome što se ono dogodilo u isto vrijeme kada i tsunami u Japanu", rekao je Keegan. Svoj incident je povezao sa serijom čudnih događaja za koje vjeruje da su ga doveli do njegovog pravog poziva.

Iako ga članovi njegove crkve gledaju kao vizionara i vođu, on tvrdi da njegova zajednica ipak nije kult. "Ja govorim ono što i kolektiv. Stvaramo rezonanciju balansa i jednakosti. Ako unutar svega ima nekakvog duhovnog ega, on ne smije postojati", zaključio je Keegan.

 

 

Pročitajte više