Tko su ljudi koji su Baby Lasagnu stavili u rezervu?

Foto: EPA

BABY Lasagna oduševio je nastupom u prvoj polufinalnoj večeri Eurosonga. Društvene mreže pune su komentara oduševljenih gledatelja Eurosonga, a strani mediji ga, kao i kladionice, proglašavaju favoritom za pobjedu. Tko zna što sad o tome misle glazbeni stručnjaci HRT-a koji su krajem prošle godine sjedili u žiriju i birali pjesme koje će se natjecati na Dori 2024. godine.

Naime,  HRT-ov žiri izabrao je 24 pjesme za dva polufinala, a Baby Lasagnu je ostavio kao prvu rezervu. Nakon što je u siječnju Zsa Zsa odustala od natjecanja, objavljeno je da će umjesto nje nastupiti prva rezerva HRT-a Baby Lasagna, koji je na Dori imao više bodova od publike nego svi ostali glazbenici zajedno, a Hrvatska je nedugo zatim osvanula na prvom mjestu eurovizijskih kladionica.

Lasagnu je u rezerve stavio stručni žiri koji čine: Željko Mesar (predsjednik žirija), Igor Geržina (glazbeni producent u RJ Glazba HRT-a), Dražen Miočić (urednik programskog kanala HTV 4), Robert Urlić (urednik u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija), Tomislav Krizmanić (predsjednik OGAE Hrvatska) i Ema Gross (glazbena urednica u Glazbenim sadržajima Hrvatskoga radija).

Dobio je čak 247 bodova od publike

Pjesma Rim Tim Tagi Dim na Dori je dobila 247 bodova publike, dok je drugi favorit publike Alen Đuras dobio 27 bodova. Let 3 dobio je 24 boda, a Vinko 23. Lasagna je bio prvi i po glasovima žirija. Glasali su članovi žirija iz Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, ali i četiri međunarodna žirija iz Italije, Njemačke, Ukrajine i Islanda. 

Zagrebački žiri 12 bodova je dao Baby Lasagni, a po 12 bodova Lasagni su dali i Splićani, Osječani i Riječani te žiri s Islanda. Ukrajinci i Talijani su dali 12 bodova Vinku, dok su Nijemci dali 12 bodova Eugenu.  Baby Lasagna je od žirija ukupno dobio 74 boda, a Vinko je bio na drugom mjestu s 59 bodova.

O stručnosti HRT-ovog glazbenog žirija moglo bi se svašta reći, pogotovo nakon što je Baby Lasagna svojim polufinalnim nastupom zaludio eurovizijske fanove širom svijeta.

Pročitajte više