Neobičan slučaj srednjoškolke iz Teksasa: Zbog izostanka s nastave završila u zatvoru

DA SE markiranje ponekad doista ne isplati, nedavno je potvrdio i jedan bizaran slučaj iz Teksasa. Kako prenosi Daily Mail, 17-godišnja učenica Diane Tran bila je prisiljena provesti noć u zatvoru, jer je izostala s previše nastavnih satova.

Ova srednjoškolka koja inače pomaže u podizanju dvoje djece, a uz to radi i dva posla, tvrdi kako je često preumorna za odlazak u školu. No, prema teksaškom zakonu ako učenik izostane s nastave više od deset puta unutar perioda od šest mjeseci, za njega više nije odgovorna škola, nego maloljetnički sud. Osim provedene noći u zatvoru, Tran je morala platiti i kaznu u iznosu od 100 dolara zbog svojeg "nedoličnog" ponašanja.

Vijesti o njenom slučaju uskoro su se proširile internetom, a uskoro se pojavila i stranica HelpDianeTran.com. Zahvaljujući učenicima "Children's Education Alliancea"iz Louisiane, koji su pokrenuli stranicu, za pomoć Diani dosad je prikupljeno preko dvije tisuće dolara. Također, na stranici Change.org pokrenuta je peticija kojom se želi ukinuti ovaj bizaran zakon. Dosad je prikupljeno preko osam tisuća potpisa.

Pročitajte više