Neobična izložba: Televizijski voditelj upoznaje posjetitelje sa svojim crijevima

"DA SAM znao u što se upuštam, razmišljao bih malo duže prije nego što bih pristao. No, koliko često dobijete priliku da budete živući izložbeni primjerak u muzeju znanosti u Londonu?" Ovim riječima BBC-ev TV voditelj Michael Mosley opisuje početak svoj putovanja u neistražene predjele ljudskog organizma. Točnije, neistražene predjele svog želuca.

Kako prenosi Daily Mail, ovo je putovanje počelo jednodnevnim postom i s četiri litre ispijenog laksativa. Michael je zatim u sebe "unio" kameru u obliku pilule, koja bi upravo u Londonskom muzeju znanosti, posjetiteljima trebala pokazati što se točno događa u njegovim crijevima. Ovakve pilule inače se koriste u dijagnozi crijevnih poremećaja i to u onim slučajevima kad endoskop ne može dosegnuti kritična područja.

Kamera jedva duža od centimetra okida tri slike u sekundi i odašilje ih na golemi ekran postavljen u muzeju znanosti. Nakon devet sati od gutanja pilule, kamera u njegovom želucu prešla je svega pet metara, upoznajući ljude u muzeju s mikrobima, gljivicama i sitnim životinjama zvanim protozoa. Nakon 14-satnog putovanja, kamera je došla do konačne destinacije, debelog crijeva, a zatim je "prirodnim putem" izašla van.

Pročitajte više