Neumorna aktivistica: Spustila se s drveta nakon što je gore provela 457 dana

Screenshot: YouTube

AKTIVISTICA za zaštitu okoliša Miranda Gibson je napustila krošnju drveta na kojoj je provela rekordnih 457 dana, javlja Daily Mail.

Gibson je sve ovo vrijeme živjela na eukaliptusu no zbog prijetnje šumskog požara, bila je prisiljena se spustiti na tlo. "Propustila sam mnogo toga - odluka je bila teška, ali neizbježna." izjavila je, jedva zadržavajući suze, okružena članovima obitelji i brojnim aktivistima.

Njezina organizacija Still Wild Still Threatened je otkrila da neke kompanije ruše stabla i do 500 godina starost, narušavajući prirodnu ravnotežu otoka Tasmanije, gdje trenutno živi. No, tek je prošlog prosinca zadobila medijsku pozornost diljem svijeta kada je otkriveno da je na platformi na krošnji drveta provela godinu dana. Pomoću solarnog napajanja za laptop i mobitel, Gibson je slala dnevne izvještaje o životu na drvetu i tako postala herojem mnogih aktivista za zaštitu okoliša diljem svijeta.

Podsjetimo, najduži prosvjed na drvetu je održan između 1997. i 1999. kada je Julia Butterfly Hill provela 738 dana u krošnji kalifornijske sekvoje.

Pročitajte više