Njemačka glumica Michaela May oduševljena Hrvatskom

Screenshot: YouTube

HRVATSKA se na sajmu turizma ITB u Berlinu predstavila i filmom koji je kompanija Rowboat Film snimila uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Glavna zvijezda filma "Putovanja s Elzom", poznata je glumica Michaela May koja u razgovoru s Adrianom De Vrgnom nije skrivala svoje oduševljenje Istrom.

Film "Unterwegs mit Elsa", u prijevodu "Putovanje s Elzom", prikazan je na ARD-u u petak, a prema procjenama, pogledalo ga je 5 milijuna Nijemaca. Glavna glumica Michaela May kojoj Hrvatska nije nepoznata, otkrila je nove čari 28. europske zvjezdice, ali i mnoge promjene koje su se dogodile u zadnjih 15 godina. Kaže da su ljudi postali srdačniji, no s druge strane, možda su se i Nijemci promijenili. May se raduje hrvatskoj turističkoj budućnosti, ali poziva na oprez:

"Nadam se da turizam koji je u porastu ipak neće utjecati na prirodu, da ju neće narušiti ili uništiti. Nadam se da ćete očuvati izolirane otočiće koji imaju svoj poseban šarm i kakve rijetko gdje nalazite na Mediteranu. Hrvatska je uistinu biser Sredozemlja", kaže May.

U čemu ste najviše uživali nakon snimanja po lokacijama Istre i Kvarnera za koje sami kažete da oduzimaju dah, pitao sam ovu filmsku, televizijsku i kazališnu umjetnicu i dobio nadasve iskren odgovor: "Ono što sam otkrila, a bio je to poseban užitak za mene - vino, fantastično vino Malvazija, ne znam koji je točan naglasak. Zaljubila sam se sva ta silna vina, pila sam puno, a velike količine sam ponijela i doma u Njemačku".

Zaljubila se gospođa May i u Fažanu, crkvu, tržnicu na kojoj je sama kupovala, a arhitektura i građevine su joj se činile nestvarne, kao najljepše kazališne i filmske kulise.

"To malo ribarsko mjesto moj je hrvatski raj", zaključuje May. Glumeći Elzu koja nakon smrti supruga otkriva da je tajno kupio kuću u Hrvatskoj i potom u Citroenovom oldtimeru otputuje u hrvatsku avanturu, Michaela May se uvjerila da će prekrasni prizori koje su milijuni Nijemca imali priliku vidjeti u petak na ARD-u, biti promocija naše zemlje.

A Hrvatskoj su Nijemci najbrojniji gosti. Stigne ih 2 milijuna. Hrvatska im je u prvih pet odredišta. No prostora za napredak ima i na tomu rade turističke vlasti.

Gostima uvijek treba nuditi kvalitetu za traženi novac, a zadovoljan gost najbolja je promocija. Svjedoči tomu i frau May.

 

Pročitajte više