Nova interpretacija kršćanstva: Jeste li spremni na prvu gay Bibliju?

Foto: queenjamesbible.com

VIŠESTOLJETNI mit da je istospolna ljubav grešna uskoro će vjerojatno biti prekinut i to zahvaljujući jednoj neobičnoj knjizi koja će se uskoro naći u prodaji.

"Queen James Bible" nova je vrsta Biblije u kojoj se nalazi osam reinterpretiranih tekstova iz šest knjiga, među kojima su Knjiga Postanka i Levitski zakonik. Ona zapravo predstavlja novu interpretaciju Svete knjige kršćanstva koja "naoružava" gej kršćane u borbi protiv homofoba, prenosi Huffington Post.

"Homoseksualnost se nije spominjala u Bibliji sve do verzije izdane 1946. godine. Htjeli smo spriječiti homofobiju koja se svijetom širi u ime Boga. Ne možete odabrati svoju seksualnost, ali možete vjeru u Isusa. Sad možete odabrati i Bibliju koju želite čitati", poručuju autori.



 

Time će se, tvrde autori, napokon stati na kraj onima koji tvrde da "Bog mrzi gejeve". Dodaju kako su naziv "Queen James Bible" odabrali zbog verzije "King James I", nazvanoj prema britanskom plemiću koji je zbog mnogobrojnih gay afera svojevremeno dobio nadimak "Queen James".

Također, autori naglašavaju kako su u svojoj namjeri da stvore Bibliju koja će zaštititi gej kršćane od napada kršćanskih homofoba i više no uspjeli. Svi oni koji žele jedan primjerak ove, u svakom slučaju zanimljive knjige, za to će morati izdvojiti 35 dolara.
 

Pročitajte više