Nove optužbe protiv Cosbyja: "Napokon će završiti u zatvoru i to zbog ovoga"

Screenshot: YouTube

BROJ žena koje optužuju Billa Cosbyja za silovanje upravo se povećao. Na konferenciji za medije koju je održala odvjetnica Gloria Allred u New Yorku, dvije žene, Lili Bernard i Sammie Mays, optužile su slavnog glumca da ih je drogirao i seksualno napao.

Spisateljica Mays tvrdi da je Cosbyja upoznala na konvenciji u New Orleansu kasnih '80-ih, a nakon što je s njim popila piće izgubila je svijest. Probudila se polugola napola viseći iz naslonjača.

Glumica Bernard, koja se pojavila u posljednjoj sezoni "Cosby Showa" i smatrala starijeg glumca svojim mentorom, tvrdi da ju je drogirao i silovao početkom '90-ih.

"On me hvalio i podizao mi samopouzdanje. Vjerovala sam mu. Na kraju krajeva, on je bio Bill Cosby. Nakon što je pridobio moje povjerenje i divljenje, drogirao me i silovao", ispričala je i dodala da joj je Cosby, kad ga je srela 1992. godine zaprijetio: "Mrtva si, Bernard. Ne postojiš. Ne želim te više nikada vidjeti".

Tvrdi da je odlučila progovoriti kako bi svojoj šestogodišnjoj kćeri pokazala da treba stati iza istine te kako bi poručila da je preživjela njegov napad.

"Želim preuzeti kontrolu i prevladati strah koji me paralizirao godinama", istaknula je.

Za većinu optužbi protiv Cosbyja nastupila je zastara, no Bernard tvrdi da ju je glumac silovao u New Jerseyu, u kojem nema zastare za silovanje. BuzzFeed piše da su Bernard i Allred prijavile silovanje u policijskoj postaji u Atlantic Cityju, nadajući se da će se slavnom glumcu napokon suditi. "Za razliku od većine drugih država, u New Jerseyu nema zastare za silovanje, što znači da nema razloga da mu se ne sudi jer je prošlo određeno vrijeme", rekla je Allred.

Prema Vultureu, dosad je Cosbyja za silovanje optužilo 30 žena. Osim Bernard i Mays, prošlog tjedna za silovanje su ga optužile Janice Baker-Kinney, Marcella Tate i Autumn Burns, također na konferenciji koju je sazvala odvjetnica Allred. 

Pročitajte više