Novo istraživanje otkriva zašto preživljavaju gay geni

PITANJE o kojem se već godinama vode brojne diskusije, čini se, napokon je dobilo svoj odgovor.

Novo istraživanje sveučilišta u Padovi, pokušalo je odgovoriti na pitanje zašto preživljavaju geni povezani s muškom homoseksualnošću, s obzirom na to da gay muškarci nemaju djecu. Rezultati istraživanja pokazali su da žene češće imaju više djece kada naslijede taj, za sad još nedefinirani genetski faktor, koji je povezan s muškom homoseksualnošću, prenosi Huffington Post. Njihovo otkriće također potkopava teoriju o jedinstvenom "gay-genu".

Na čelu istraživanja bio je profesor Andrea Camperio-Ciani. On je sa svojim timom anketirao 161 heteroseksualnih muškaraca o njihovim najbližim rođacima. Otkrili su da rođakinje gay muškaraca prosječno imaju više djece nego žene koje su u rodu s hetero-muškarcima. No, utjecaj je vidljiv samo na majčinoj strani obitelji.

"Muškarci nasljeđuju samo jedan X kromosom, onaj od majke. I ako on uključuje gen koji 'promiče' homoseksualizam kod muškaraca, vjerojatnije je da će i on sam postati homoseksualac, dok će njegovi ženski rođaci vjerojatno imati mnogo djece. U slučaju da taj kromosom naslijedi kći, ona možda neće imati homoseksualnih sklonosti, no može to prenijeti na svoju djecu", rekao je Camperio-Ciani.

Pročitajte više