Objasnio zašto je tražio vjernike da mu daju 65 milijuna dolara i, da, za sve je kriv Sotona

Screenshot: YouTube

SJEĆATE li se Crefla Dollara, propovjednika koji je tražio od vjernika da mu kupe novi avion za 65 milijuna dolara, kako bi što jednostavnije (i luksuznije) mogao širiti vjeru po svijetu?

Za sve one koji su tu informaciju potisnuli, podsjetit ćemo: Televanđelist Creflo Dollar zatražio je u ožujku svojih 200.000 sljedbenika da mu doniraju 300 dolara svaki da bi on mogao kupiti luksuzni avion. Poziv, koji je objavljen na njegovoj službenoj stranici u međuvremenu je maknut, a bio je nazvan Projekt G650, prema Gulfstream G650, avionu za koji je Dollarova World Changers Church poručila da je propovjedniku potreban jer mu stari više nije dobar.

A sad je na YouTubeu objavljen isječak iz njegove propovijedi u kojem se "opravdao" zašto je to učinio. Zapravo, samo se izjasnio što ga je nagnalo na taj potez, ali nije objasnio i zašto je "projekt" obustavljen. Naravno, za sve je kriv "neprijatelj": "Da vam kažem nešto o vjeri u Boga. Mogu sanjati koliko god želim. Mogu vjerovati u Boga koliko god želim. Ako želim vjerovati u Boga za avion od 65 milijuna dolara, ne možete me zaustaviti. Ne možete me zaustaviti da sanjam", kazao je.

Dakle, da, Dollar tvrdi da je vrag pokrenuo kampanju protiv njega. Sotona ga je pokušao diskreditirati kako bi ga zaustavio u širenju evanđelja. Dodao je i da nikad nije tražio vjernike da mu daju iz svojih džepova, komentirajući da ima mrežu donatora diljem svijeta koji su željni toga da on doleti u njihovu zemlju propovijedati. Čitava dvorana pljeskala mu je na nogama.

Na kraju se obratio i komentatorima na internetu.

Pročitajte više