Očevim stopama: Sin Roberta Downeyja Jr.-a završio iza rešetaka

Foto: Guliver Image/Getty Images

ČINI se da je 20-godišnji sin Roberta Downeyja Jr.-a krenuo stopama svog oca.

Naime, Indio Downey ove je nedjelje poslijepodne uhićen zbog posjedovanja kokaina. Policajci su ga zaustavili nakon što su ga u automobilu vidjeli kako puši lulu, piše NY Daily News.

"Policajac se dovezao do njega i vidio da upotrebljava kokainsku lulu. To je bio razlog zaustavljanja. Bio je putnik na suvozačkom mjestu", kazao je poručnik Dave Valentine, dodajući da se događaj zbio u zapadnom Hollywoodu.

Nakon zaustavljanja putnici su pretraženi, a kod Downeyja je pronađen kokain. Uhićen je i odveden u pritvor, a otamo je izašao nakon ponoći kad je plaćena jamčevina.

"Nažalost postoji genetska komponenta u ovisnosti i Indio ju je naslijedio", priopćio je slavni glumac putem izjave za medije te dodao: "Također, pružamo mu punu podršku i razumijevanje i odlučni smo pomoći mu da postane čovjek koji je u stanju biti. Zahvalni smo policiji na intervenciji i vjerujemo da Indio može biti još jedna priča o uspješnom oporavku, a ne priča upozorenja".

Robert Downey Jr. borio se s raznim ovisnostima tijekom života, uključujući i ovisnost o heroinu. U nekoliko navrata bio je u zatvoru (2000. i 2001. godina), a posljednji put kad je završio iza rešetaka sud mu je naredio odlazak na liječenje, što mu je na kraju pomoglo. Od 2005. godine karijera mu je ponovo krenula uzlaznom putanjom.

 

Pročitajte više