Odabrana najljepša mjesta na Balkanu: Veličanstvene Plitvice na drugom mjestu!

Foto: Shutterstock

USUSRET ljetnoj sezoni Earth Traveling objavio je popis 10 najljepših mjesta na Balkanu koja bi se trebala posjetiti ovog ljeta.

"Balkanski poluotok sadrži neke od najpopularnijih turističkih destinacija u Europi. Regija je poznata po tome što nudi odličnu kombinaciju povijesti, kuhinje, pustolovine i neka od najljepših prirodnih okruženja na svijetu. Među gotovo 15 zemalja koje u cijelosti ili djelomično leže na Poluotoku, bilo koji posjetitelj razmažen je odabirom destinacija. Svaka zemlja nudi stotine vrhunskih destinacija. Ipak, postoji nekoliko njih koje imaju reputaciju da turistima nude najuzbudljivija iskustva i to su mjesta koja morate posjetiti", piše Earth Traveling u uvodu.

A na njihovom popisu na prvom mjestu smjestio se slovenski Bled te odmah iza njega Plitvice. "Nacionalni park okuplja veličanstvenu kolekciju slapova, jezera, šuma i raznolik životinjski svijet. Jezera su poznata po svojim posebnim bojama, od azurne do zelene, sive i plave. Boje se stalno mijenjaju ovisno o količini minerala i organizama u vodi te kutu pada sunčevih zraka. 16 jezera koje tvore prirodne brane podijeljena su na gornja i donja. Plitvice su prepoznate kao zadivljujuć prirodni spomenik koji služi uživanju ljudi danas, ali i za generacije koje dolaze", stoji u njihovu opisu.

U prvih pet ušli su i Sveti Stefan u Crnoj Gori, grčka Meteora i Mostar, a puni popis pogledajte ovdje.

Ovo nije jedini popis Earth Travelinga na kojem se našla Hrvatska. U siječnju su objavili 10 najljepših sela u Europi, među kojima su se našla i bračka Pučišća: "Busevi i cruiseri koji staju duž hrvatske sunčane dalmatinske obale dovoze turiste željne iskusiti šarm Dubrovnika i Hvara. Manji broj posjetitelja pronalazi put do Pučišća na Braču. Ovo je mjesto na obali poznato po svojoj nevjerojatnoj privlačnosti: kućama od bijelog kamena s crvenim krovovima, uskim ulicama i trgom popločenim kamenom. Uživajte u njegovoj mirnoći i mnogim vrhunskim mjestima za plivanje duž Jadranske obale", pisali su tad. Taj popis u cijelosti možete pogledati ovdje.

Pročitajte više