Odlučila obraniti svoje djetinjstvo: 11-godišnjakinju silili na brak pa pobjegla od kuće

Screenshot: YouTube

NADA AL-AHDAL, 11-godišnja djevojčica iz Jemena, pobjegla je od svojih roditelja koji su je dvaput pokušali na silu udati, piše NOW.

Ona je dijete iz skromne obitelji, a ima još sedmero braće i sestara. Njen ju je ujak Abdel Salam spasio od braka koji su dogovorili roditelji.

Naime, djevojčica je odrasla u brižnom okruženju, išla u školu te naučila engleski tijekom ljetnih praznika. No, njena je sreća bila kratkog vijeka jer je u njenu kuću došao bogati prosac koji je od roditelja isprosio Nadinu ruku, a ona je nedugo zatim pobjegla k ujaku.

Roditelji su pristali na vjenčanje jer su vidjeli priliku za bogaćenjem, baš kako su učinili i s njenom starijom sestrom koja je bila zaručena devet puta kako bi više prosaca ostavilo što više novca kojeg nakon raskida zaruka nisu vraćali "nesuđenim mladoženjama".

No, sada se upetljao ujak koji je prosca djevojčice nazvao i rekao mu kako će Nada sama krojiti svoju budućnost jer je tako odlučila.

Roditelji su zatim došli po svoju kćer u ujakovu kuću, odveli ju kući uz njen pristanak, no uskoro su je pokušali ponovo "prodati" drugom proscu.

Nada je opet pobjegla k ujaku i odlučila tamo ostati. On je potražio pomoć od Ministarstva zaštite obitelji koje je nakon istrage stalo na njegovu stranu, a otac male Nade na kraju je dozvolio svom bratu odgajanje djevojčice.

U videu koji je Nada snimila obraća se svim roditeljima i apelira da svoju djecu puste da ostvare snove umjesto da ih zatiru.

Pogledajte dirljivi video 11-godišnje djevojčice koja je svoju sudbinu uzela u vlastite ruke. 

Pročitajte više