Održan 13. Terry Fox Run: Sudjelovali brojni celebovi, Milan Bandić stigao i telefonirati za vrijeme utrke

SREDIŠNJE događanje humanitarne akcije Terry Fox Run održalo se danas po trinaesti put na zagrebačkom jezeru Jarun, a okupilo je više od 10.000 građana koji su trčanjem, rolanjem, hodanjem, vožnjom bicikla i kupnjom majica s vizualom akcije podržali borbu protiv raka. Znak za početak trke dao mr. sc. Marijan Cesarik, zamjenik ministra zdravlja, a na cilj je među prvima došao gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, iako je za vrijeme trke stigao i telefonirati.

Ovogodišnje izdanje međunarodne akcije, koja je u proteklih trinaest godina u Hrvatskoj okupila više od 60.000 sudionika, obilježili su rekordi u prodaji majica koje su rasprodane prije samog početka trke. Po simboličnoj cijeni od 50 kuna, prodavale su ih i poznate osobe, između ostalih i rukometaši RK CO Zagreb Domagoj Sršen, Lovro Šprem i Filip Ivić te Vlatka Pokos, Žanamari Lalić i drugi.

Akciju su svojim dolaskom podržali i Darko Kralj, hrvatski paraolimpijac i osvajač srebrne medalje na Paraolimpijskim igrama u Londonu te David Špiler, rukometaš kluba CO Zagreb. Svoju su podršku iskazali i hokejaši KHL Medveščak Zagreb, prva vrhunska sportašica s invaliditetom u Hrvatskoj te sudionica čak četiri Paraolimpijade, Ana Sršen, koja je preboljela istu bolest kao i Terry Fox, te Robert Knjaz i Duje Draganja.

Posjetitelji događanja imali su prilike pratiti zabavno-glazbeni program za koji su bili zaduženi pjevačica Žanamari sa svojim bendom J'Animals te grupa Sane, a koji je vodio Trpimir Vicković. Osim u poznatim štruklama hotela Regent Esplanade (po prigodnoj cijeni od 10 kuna) te kanadskim palačinkama s javorovim sirupom hotela Westin Zagreb, posjetitelji su mogli uživati i u brojnim drugim zanimljivostima na štandovima donatora.

Podršku ovogodišnjem izdanju pokroviteljstvima su iskazali Predsjednik Republike Hrvatske dr. sc. Ivo Josipović, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Ministarstvo vanjskih i europskih integracija, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba.

Pročitajte više