Ona je astrofizičarka koja je karijeru u znanosti zamijenila za UFC

Foto: Instagram

ASTROFIZIČARKA Alex Chambers napravila je golemi zaokret u karijeri.

Ova 24-godišnja Australka tvrdi da je oduvijek bila "šmokljanka", studirala je matematiku i fiziku te potom diplomu zaradila na smjeru astrofizike. Ipak, sve je to ostavila iza sebe i zaputila se u SAD kako bi se natjecala u UFC-u.

Paralelno s učenjem Alex je 16 godina trenirala borilačke vještine, a sad će sudjelovati u prvoj u potpunosti ženskoj sezoni The Ultimate Fightera, koja na australskoj televiziji kreće 10. rujna. Chambers je pobijedila u svim mogućim amaterskim natjecanjima u Australiji prije nego što je potpisala američki ugovor.

U intervjuu za Vice ova "najbolja australska borkinja", kako sama sebe naziva, kazal je da je iz Australije prvi put otišla u Japan u "očajničkom pokušaju" da pronađe borbe, budući da je kod kuće postigla sve što je namjeravala. "Treniram borilačke vještine od svoje osme godine. O tome sanjama i kad sam budna i kad spavam. A nijedan trening na svijetu nije vrijedan ako nemaš priliku ući u ring ili kavez i razbacati se".



Ugovor s UFC-om Alex je potpisala u srpnju, a kaže da joj je to sad na prvom mjestu. "Uvijek sam obožavala znanost pa sam studirala fiziku i matematiku. Astrofizika mi je bio omiljeni predmet", kazala je dodajući da uvijek ima karijeru kojoj se može vratiti, ali da će znanost sad definitivno morati pričekati.

Pročitajte više