Opaka pila na ulicama Zagreba: Kome pripada arapski superauto vrijedan 19 milijuna kuna?

Foto: Uživo sa hrvatskih prometnica

MNOGI su Zagrepčani ovih dana na ulicama glavnog grada mogli zapaziti opaku pilu koju definitivno ne viđamo svaki dan.

Riječ je superautomobilu Lykan Hypersportu, a libanonska tvrtka W Motors proizvela je samo sedam komada. Cijenom ovog luksuza je 3,4 milijuna dolara (oko 19 milijuna kuna), a ujedno je riječ o trećem najskupljem automobilu na svijetu.

Na Facebook stranici grupe "Uživo sa hrvatskih prometnica" pojavilo se i nekoliko fotografija uz opis: "Dame i gospodo, Lykan Hypersport - prvi arapski supercar! Pokreće ga 3.7-litreni TT boxer sa 750 KS i 960 Nm, ima 1380 kg, do stotke ide za 2.8 sekundi i postiže 385 km/h."

No, kome pripada ovaj sportski automobil zagrebačkih registarskih tablica?

Neki komentatori pišu kako automobil testira Mate Rimac, poznat i kao tvorac električnog Concept Onea.

Nazvali smo i Rimac Automobile da provjerimo jesu li ove priče točne.

"Ne možemo vam reći o kakvom se projektu radi jer ugovori nam to ne dopuštaju, ali mogu vam reći da je spomenuti automobil bio kod nas do prije nekih sat vremena. Uglavnom, surađujemo s tvrtkom W Motors i auto nije bio na testiranju već je riječ o drugoj vrsti suradnje vezanoj za dijelove automobila, no, više vam ne mogu otkriti", bili su tajnoviti u Rimac Automobilima.

Mate Rimac bio je podjednako tajnovit: "Na žalost, ne možemo davati izjave za projekte koje radimo za industrijske klijente."

 

 

Pročitajte više