Osnivanje obitelji: Stres zbog "snošaja prema rasporedu" uzrokuje impotenciju i preljub

PRITISAK s kojim se parovi često susreću pokušavajući osnovati obitelj može imati ozbiljne posljedice za muškarce.

Nakon šest mjeseci "snošaja prema rasporedu" četiri od 10 muškaraca razvili su neki oblik erektilne disfunkcije, pokazuju nova istraživanja. A još je šokantnije otkriće da je 10 posto muškarca strah od neuspjeha pri začeću natjeralo na nevjeru, javlja Daily Mail.

Znanstvenici tvrde da "tempirani snošaj" u vrijeme ženske ovulacije može imati pogubni učinak na veze i smatraju da bi liječnici trebali upozoriti parove na potencijalne probleme: "Liječnici bi trebali upozoriti na potencijalno štetan učinak tempiranog snošaja na muškarce. Također, i muškarci i žene trebali bi biti upozoreni na povećanu mogućnost za erektilnu disfunkciju i preljub. Stres koji izaziva obvezan snošaj ili u nekim slučajevima čak nasilno seksualno ponašanje uzrokuje probleme s erekcijom", stoji u istraživanju objavljenom u Journal of Andrology.

Niti jedan od 400 muškaraca koji su sudjelovali u istraživanju prije no što su podvrgnuti "tempiranom snošaju" nije patio od problema s erekcijom, a izvješće savjetuje parove da takvu metodu pri pokušavanju osnivanja obitelji ne bi trebali provoditi duže od tri mjeseca.

Pročitajte više