Otvoren drukčiji Advent na Europskom trgu: Umjetnici, gastronomi i kreativci iz Hrvatske i EU

Foto: Press

BOGAT 32-dnevni program Adventa na Europskome trgu otvoren je 29. studenoga.

Brojni posjetitelji uživali su u blagdanskoj atmosferi jedinog trga s tisuću srca, okruženi ručno rađenim suvenirima iz Hrvatske, Italije i Slovenije, uz bogatu gastronomsku ponudu zagrebačkih ugostitelja i biranu ponudu hrvatskih vinara.

Središnji dio otvaranja bio je koncert Ines Huskić, poznatije pod umjetničkim imenom YNESS, koja je posjetitelje ugrijala vrhunskim izvedbama soul, funk i R’n’B hitova.



Program, koji traje do 31. prosinca, okupio je brojna zanimljiva događanja – od koncerata i drugih glazbenih događanja, projekcija filmova, do gastronomskih avantura. Prigodne adventske kućice nazvane su "Pojedi me" i "Kupi me", a otvorene su svakoga dana od 29. studenoga do 31. prosinca, radnim danom od 12 do 23 sata, a vikendom od 10 do 23 sata.

Najavljen je program "Okusi Hrvatske u Europi", koji će posjetiteljima predstavljati hrvatske gastronomske adute u street food izdanju. Program je osmislio Rene Bakalović, a cilj mu je promocija autentičnih hrvatskih jela u svima dostupnom izdanju.



U suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, 21. prosinca održat će se Maraton kratkometražnog filma, dok su neki od perjanica glazbenog programa Ivana Rushaidat i Ante Gelo, Tena&Gordan Giriček Band, Sara Renar i drugi. Nedjeljom ujutro održavat će se izložbe mladih umjetnika - Gabrijele Rukelj, Pekmezmeda, Ninja Tigera, Kristijana Smoka.

"Ovog Božića otkrijte bogatu kulturnu i gastronomsku ponudu u srcu Zagreba. Povedite prijatelje, kolege i drage osobe te prošećite Europskim trgom, odmah desno od Trga bana Jelačića", ističu Ivana Perišić i Maja Pleša iz agencije Svibanj Projekt, idejne začetnice projekta, te dodaju: "Za vas smo pripremili vrhunske koncerte i zanimljive izložbe uz neizostavne ukusne božićne poslastice te maštovite i unikatne suvenire iz Hrvatske i ostatka Europske unije. Kad tome još dodate odlične kratke filmove, kuhano vino i mekane vunene čarape, znate da vas očekuje najtopliji božićni ugođaj u Zagrebu".

Pročitajte više