Ovako će Švicarci regulirati prostituciju: U Zürichu se otvara seks drive-in

Foto: Shutterstock

PROSTITUCIJA je legalna u Švicarskoj, no u Zürichu je žele držati podalje od ulica grada.

U nastojanju da nadgleda prostituciju u svom glavnom gradu, švicarska je vlada odlučila otvoriti prvi seks drive-in. Riječ je o djelomično zatvorenom prostoru u industrijskom dijelu grada, a gradske su vlasti potrošile oko 11 milijuna kuna na taj projekt, piše Huffington Post.

Kao u automatiziranoj autopraonici, vozači će proći kontrolnu točku, gdje će pregovarati o cijeni prije no što će se odvesti do jednog od devet prostora namjenjenih za seks sa prostitutkom. Svaki je drive-in opremljen alarmom pomoću kojeg radnici mogu upozoriti nadležne u hitnim slučajevima.

Radno vrijeme seks drive-inova bit će od 19 sati do 5 sati ujutro, a žene koje će u njima raditi morat će platiti dozvolu i zdravstveno osiguranje, kao i noćni "porez" u iznosu oko 25 kuna.

Ovaj je plan dio pokušaja regulacije prostitucije u državi. "Velika razlika jest u tome što se dosad prostitucija odvijala na javnim mjestima, a sad ćemo je preseliti na privatan prostor u staroj industrijskoj zoni koja pripada gradu. Tako možemo postaviti pravila prostitucije na ovom području", rekao švicarski dužnosnik je Michael Herzig.

Pročitajte više