"Ovo nije hrabro!": O ovoj fotki na plaži svi pričaju, ali ne iz razloga koji biste možda očekivali

Foto: Facebook

JESSICA KANE je plus-size modna blogerica oko čije se fotografije na internetu podigla prava bura.

Ovog tjedna ona je objavila fotku na kojoj pozira na plaži u badiću, a koja se u vrlo kratkom roku proširila društvenim mrežama, iako ne iz razloga koji biste možda očekivali.

Naime, njezina je fotka postigla veliku popularnost jer je uz nju objavila i tekst u kojem je dala odgovor svima koji su joj ikad uputili komentar "Vau, volio/voljela bih da sam hrabar/hrabra kao ti".

Uz fotografiju s plaže napisala je: "OVO NIJE BILO HRABRO. Rekli su mi koliko sam hrabra što ne nosim nikakvo dodatno pokrivalo, ali odlazak na plažu bez omatanja u nešto hrabrost bi značio samo u slučaju da me je briga što drugi o meni misle. Razmišljam o stvarima koje mogu kontrolirati i danas sam razmišljala samo o tome koliko se fantastično osjećam i koliko ću sunca uloviti.



Stvari i situacije za koje JEST potrebna hrabrost? Obitelj koja se bori s tragičnom bolesti, majka koja pokušava pobijediti ovisnost, osoba koja se pokušava otrgnuti od obiteljskog nasilja, traženje pomoći kad si već isplanirao samoubojstvo i osjećaš da ne možeš disati više niti jedan dan. TO je hrabro. Ne nošenje badića na plažu. ŽIVITE život i brinite se samo o stvarima koje su zbilja važne".

Na svojem je blogu ova 35-godišnja majka poručila svima da prestanu "svoju sreću žrtvovati zbog problema koji imaju drugi ljudi". "Odjebi kritičare djevojčice, odjebi sve moguće verzije ljepote drugih ljudi, ako te to sprječava da doživiš trenutke poput ovog na plaži. Živi svoj život sad".

"Mislim da su ljudi na ovo odreagirali jer ih je podsjetilo koliko vremena trošimo brinući se o stvarima koje na kraju nisu nimalo važne. A da me se zove hrabrom, iako znam da je to trebao biti kompliment, više smatram udarcem. Jer mi nije jasno zašto bih trebala biti hrabra samo da budem ja?", kazala je za BuzzFeed.

Pročitajte više