Ovo o afrodizijacima možda niste znali: Od mrkve do gušterove kože

Foto: Guliver Image/Getty Images

KAMENICE, recimo, kao što je opće poznato, potiču seksualnu želju i pojačavaju nagon za seksom, no afrodizijska svojstva nekih od brojnih jela, pića i određenih supstanci tek su urbani mit, dok su neka nepravedno zapostavljena, a za većinu zapravo ni ne znamo točno zašto su afrodizijaci.

Playboyeva ekipa pozabavila se ovom tematikom i napravila kratak pregled poznatih i manje poznatih afrodizijaka diljem svijeta. Primjerice, kamenice su, između ostaloga, povezane s pojačavanjem seksualnog nagona zbog svoje sličnosti sa ženskim reproduktivnim organima.

Manje je poznato i to da se jakim afrodizijakom smatra penis tigra od kojega se u azijskim zemljama pravi juha i to po povoljnoj cijeni od oko 300 dolara. Ova juha navodno potiče seksualnu želju, ali i izdržljivost kod muškaraca. Riba fugu također je jak afrodizijak, no jedino ako se pripremi na pravilan način, što nije nimalo jednostavno, a u suprotnom stvar može završiti fatalno.

U skupinu skupih i čudnih afrodizijaka spadaju, primjerice, i sušeni morski konjic te gušterova koža. No, znalci tvrde da su afrodizijaci i neke od namirnica s kojima se susrećemo svaki dan, a koje nepravedno zanemarujemo - mrkva, krumpir, kava... Više u videu.

 

Pročitajte više