Oživljeno piće iz Simpsona: Kolumbijska braća u borbi za Duff Pivo



OMILJENO piće Homera Simpsona, Duff pivo, već je dugi niz godina utkano u Američku kulturu. To na neki način objašnjava i pokušaje mnogih tvrtki da istoimeno pivo naprave u ne-animiranoj verziji. No, ti su pokušaji sa sobom nosili i određene pravne posljedice – jedna je njemačka tvrtka imala veliku želju koristiti to ime, no to im, u pravnom smislu, nije pošlo za rukom.

Ipak, dvojicu Kolumbijaca to nije spriječilo da i sami, pod imenom "Duff beer" prije nekoliko godina počnu proizvoditi i distribuirati stvarnu verziju pive iz Simpsona. Braću Alvara i Oscara Ballesteros tužio je 20th Century Fox, pa su iz "Duff", promijenili ime svog proizvoda u "DuH". No, tvrtki koja je odgovorna za kreiranje Simpsona, ni to, čini se, nije dovoljno, prenosi Huffington Post.



Unatoč tomu što je javnost bila na njihovoj strani i podržala njihov stav da nisu "iskoristili brand 20th Century Foxa", braći je naređeno da prestanu s proizvodnjom i distribucijom pive u Kolumbiji, Argentini, Australiji, Meksiku i Novom Zelandu. Braća su uzvratila udarac i unajmila odvjetnika koji vjeruje kako će se, nakon žalbe, odluka suda promijeniti.

"Nećemo dopustiti da na ova multinacionalna tvrtka uplaši. Borba je tek počela. Branit ćemo svoja prava", rekao je odvjetnik Santiago Mora.

Pročitajte više