Pale teške riječi u "X Factoru": "Ne mogu podnijeti Željka Joksimovića"

Foto: RTL

ŽIRI "X Factora Adria" ponovno je donosio odluke o budućnosti kandidata koji su stali pred njih.

Emisiju je otvorio 17-godišnji Antonio Krištofić iz Opatije, koji je zapjevao "Stine" Olivera Dragojevića. Mladić je otkrio da je u djetinjstvo prebolio tešku bolest, a pjeva od svoje desete godine.

"Ja sam čekao da ti taj vibrato popusti u jednom trenutku jer sam jako ljubomoran što je tako precizan", rekao je Željko Joksimović. Massimo mu je savjetovao da ubaci tihi falset u nekim dijelovima, dok je Željko rekao: "Ne mijenjaj ništa jer možeš da pokvariš". Aleksandra je rekla da nemaju što glasati, jer je jasno da će dobiti četiri da.

Milica Lojić iz Banja Luke živi s tri žene u obitelji, a tvrdi da je u kući puno ljubavi. S ocem nije imala nikakav kontakt, iako se susreću na ulici pa bi voljela da je vidi na televiziji. Osim glazbom, bavi se i latino-američkim plesovima što je demonstrirala na pozornici i oduševila Željka. Za predstavljanje žiriju odabrala je "I'm Not The Only One" Sama Smitha, Željko joj je rekao da u glasu ima nešto što mu se sviđa, a Tonči se složio s njim da bi obratio pažnju da čuje taj glas na radiju. Massimo je uvjeren da ju je iznenada pokosila trema, a članovi žirija jednoglasno su joj omogućili nastavak natjecanja.

Miloš Jeremić osvojio je simpatije žirija pjesmom "Hajde da se volimo"

Stefan Kučurski, koji je zapjevao "Show must go on" i Ilija Savić nisu prošli dalje. 

Siniša Vidović zapjevao je "Sex Bomb", ali i zaplesao, te podignuo publiku na noge. "Meni si ti odličan", poručila mu je Aleksandra.

Nešad Selman iz Sarajeva zapjevao je da sam ja netko, a žiri je bio podijeljen. "Imaš i glas i pravu energiju", rekla je Aleksandra, dok mu je Huljić rekao da ima X faktor.

Monika Kiseloska iz Niša pripremila je "At Last" Ette James, koju je ranije zapjevao natjecatelj koji nije prošao. Monika je oduševila publiku, ali i žiri. Tonči je rekao da ne zna kako da se postavi prema stilu pjevanja, dok je Massimo rekao da zvuči kao da je iza nje nekoliko života. "Ne trebaš korigirati ništa u svom pjevanju, ali bi li se usudila ići u Ameriku to pjevati", pitao ju je Tonči, a ona mu je rekla da možda sada ne, ali kasnije da. Željko je rekao je da prvi "personality" natjecanja, a svi su joj rekli da.

Po drugi put su svoju sreću u ovom showu iskušali Aleksandar Đorđević i Sanja Čoko iz Beograda, koji su sudjelovali i lani. "Ako je Čola slušao, neće mu biti svejedno", poručila je Aleksandra Aleksandru koji je dobio četiri da. "Meni je falilo punog glasa", rekao je Željko Sanji, koja također nastavlja natjecanje.

Povratnik je i Milan Bukilić iz Podgorice, koji se odlučio za pjesmu Brune Marsa, a čini se da mu je ona donijela sreću ovog puta.

Na pozornicu je došao i 26-godišnji bivši nogometaš Hajduka Stipe Glasović, koji je nakon ozljeda prestao igrati, pa se odlučio za pjesmu. Pred žirijem je zapjevao "Čuvam te" Aleksandre Radović. "Stipe, brate, dosta su te udarali po nogama i pravu stvar si učinio", poručio mu je Tonči, a Aleksandra je u njegovoj pjesmi osjetila tugu koja ju je potresla i dotakla. "Vrlo si markantan, ali nosiš jednu nevjerojatnu energiju", rekla mu je. Massimo misli da ima toplu auru i da iz njega isijava ljubav prema ženama. "Osjetio sam jedan jecaj u glasu koji rijetki imaju, a koji je toliko dobar".

Tijana Vlajković iz Šapca zapjevala je dvije pjesme, jer je Tonči htio da se još više otvori emotivno. Drugo pjesmom ih je oduševila, a Aleksandra joj je rekla da je nju čekala. "Imaš sve, dinamika, ekspresija, emocija, srce, duša, samo još da gledaš u nas", poručila joj je Aleksandra. Željko joj je rekao da nema X faktor, zbog čega su ga izviždali iz publike. Aleksandra ju je branila da ima samo 16 godina, a na kraju je i Željko priznao da zaslužuje prolaz, ali da će joj on dati ne da je potakne da radi na sebi.

Rahim Bajra iz Podgorice voli svu glazbu, a priznao je da ima malu tremu. Kad je zapjevao svoju omiljenu pjesmu Alejandra Sanza, žiri se nije oduševio. "Ovo nije bilo dobro, većina tih belcanto pjevača pjeva iritirajuće falš, ali ti si baš pjevao falš", rekao mu je Željko i zatražio da zapjeva bez matrice. "sve smo čuli, jako nam je žao što nisi za ovaj show", rekli su mu članovi žirija. "Mislim da nisu donijeli pravu odluku. Izdeprimirao me Željko Joksimović, ne mogu ga podnijeti očima", rekao je nakon nastupa.

U show su se prijavila dva brata, Goran i Saša Spasić, koji nisu znali da su se obojica našla na audiciji, ali su prošli dalje.

Ilija Mihailović iz Beograda zapjevao je "When I Was Your Man" Brune Marsa i raspametio žiri. "Svaki ukras je bio na svom mjestu, nisam dugo čula, ne samo na ovoj pozornici, nego i inače da netko tako pjeva", rekla je Aleksandra. "Dat ću ti ogromno da, ali da malo trčiš i igraš basket", rekao je Željko aludirajući na njegov višak kilograma.

Nikola Marjanović iz hrvatske grupe Sane odlučio je stati na pozornicu pred žiriji "X Factora Adria", a za sebe priznaje da nije sposoban za ništa drugo osim glazbe. "Ovo mi je jako dobra prilika da se otisnem u komercijalne vode, ne samo u Hrvatskoj, nego i u regiji", rekao je. I on se odlučio za pjesmu Brune Marsa, a Massimo mu je rekao da je neprikosnovena izvedba. "Po meni ti imaš x faktor, htjela sam preskočiti stol", rekla mu je Aleksandra, a samo pohvale imao je Željko koji mu je rekao da je tako formiran glazbenik da bi mogao s njima raditi s mladim nadama.

Nemanja Guzijan iz Apatina zapjevao je "Vodu" Slobodana Trkulje, "Volim što si stao iza svog izbora", rekao je Željko, dok je Tonči rekao da je to što je čuo ono što traži u današnjoj glazbi. "Tako me preplavio tvoj glas, kao da sam uronila u njega", rekla je Aleksandra.

Pročitajte više