Papin dolazak u Sarajevu nisu propustili ni poznati Hrvati

Foto: Igor Kralj/Pixsell

DANAS, malo prije 11 sati, papa Franjo je u papamobilu ušao u prepuno Koševo u Sarajevu gdje danas boravi u jednodnevnom posjetu.

Stadion Koševo bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a prema informacijama iz crkvenog odbora tamo je oko 70 tisuća hodočasnika.

Među njima zatekli su se i mnogi slavni iako se novinari (zasad) ne mogu pohvaliti nekim značajnijim "ulovom".

"Ovo treba doživjeti, sve se poklopilo - lijepo vrijeme, mir, stadion je pun", rekao je novinarima Radio Sarajevo pjevač Halid Bešlić.

Među posjetiteljima se našao i Milan Bandić koji tvrdi da posjet Pape ima dvojak učinak: "Potrebno je da papa na ove prostore donese mir, kako i kaže njegova poruka 'Mir vama', i da Hrvati na ovim prostorima nađu svoje ognjište".

Među posjetiteljima, osim Željka Bebeka, fotografi su zatekli i još neke poznati Hrvati kao što su Ivan Šuker, Josipa Rimac i Miljan Brkić.

Podsjetimo, Papa Franjo doputovao je u subotu u jutarnjim satima u Sarajevo kamo je stigao u državni posjet i pastoralni pohod Bosni i Hercegovini.

Zrakoplov "Alitalije" sletio je u sarajevsku zračnu luku oko 9 sati gdje je Svetom Ocu priređen svečani doček, a u ime državnih vlasti i mjesne crkve tamo su ga uz svečanu vojnu postrojbu pozdravili član Predsjedništva BiH Dragan Čović i vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Papu je pozdravilo i 140 djece odjevene u narodne nošnje iz različitih dijelova BiH.

Pročitajte više