Pazite što pišete na Twitteru: Ryan Giggs tužio novinara zbog "tweetova"



Čini se da je Twitter danas postao poprištem borbe između nogometaša i navijača koji pretežno uvredljivim rječnikom pokušavaju naći krivca za svoje nogometne probleme.

Tako je Liam Stacey poslao seriju uvredljivih "tweetova" igraču Boltona Fabriceu Muambi i zbog toga završio u zatvoru. Sudac je, nakon izricanja osude, rekao kako se nada da će to biti upozorenje ostalima koji ostavljaju svoje komentare na webu.

Prošli je mjesec navijač Sunderlanda Peter Copeland osuđen na četiri mjeseca zatvora nakon što je "tweetao" gomilu rasističkih komentara usmjerenih ka navijačima Newcastle Uniteda.

S druge strane, britanski nogometaš Ryan Giggs koji je od sudova ishodio zabranu medijskog pisanja o svojoj izvanbračnoj aferi, tuži Twitter zato što je dopustio da korisnici te socijalne mreže otkriju njegovo ime.

Sve je počelo člankom škotskog novinara The New Sunday Heralda u kojem je koji je pisao  o aferi Ryana Giggsa s bivšom stanarkom Big Brother kuće Imogen Thomas. Zbog  objavljivanja priče prijeti mu zatvorska kazna do dvije godine.

Član parlamenta John Hemming rekao je kako Giggsova afera nije nikoga zanimala prije nego je odlučio tužiti Twitter na kojem su ga tračali obični ljudi.

U cijeloj priči, izgleda, bolje prolaze oni s dubokim džepom. Naime, u Britaniji već mjesecima bjesni rasprava o kontroverznim zabranama kojima sudovi ušutkavaju medije, uglavnom kako bi zaštitili privatnost bogatih i slavnih.

Pročitajte više