Pet nerazjašnjenih smrti Hollywooda: Natalie Wood se utopila, Marilyn predozirala



HOLLYWOOD često intrigira sve nas, a ponekad su priče koje se događaju poznatima obavijene zauvijek privlačnim velom tajne. Posebno je tako kad su u pitanju smrti poznatih holivudskih diva.

Slučaj koji do danas nije riješen je onaj legendarne Natalie Wood. Tada 43-godišnja Natalie bila je uspješna glumica, slavna zbog svojih uloga u "Priči sa zapadne strane" te "Buntovniku bez razloga". U vrijeme svoje tragične smrti bila je u braku s Robertom Wagnerom. Par je bio poznat po turbulentnoj vezi te su se dvaput rastajali i mirili. Jedne noći 1981. godine isplovili su na jahti, a s njima je bio i Christopher Walken. Sljedeći dan objavljeno je da se Natalie utopila. Neki smatraju da je za njezinu smrt krvi Wagner, a članovi posade kažu kako su čuli žustru svađu. Ipak, danas je njezina smrt proglašena nesretnim slučajem, odnosno utapanjem.

Virginia Rappe druga je na popisu misterioznih holivudskih smrti, koji je sastavio portal Ranker. Rappe je bila lijepa holivudska starleta, uspješna 20-ih godina prošlog stoljeća. Na jednoj divljoj zabavi kod Roscoea Arbucklea slavila je potpisani ugovor s Paramountom. Najednom joj je postalo loše te je otišla u sobu. Nakon što je došao doktor, utvrdio je da je Rappe pijana, a ona je u hotelu u kojem se zabavljala, ostala tri dana. Nakon toga otišla je na hitnu, no bilo je kasno. Preminula je zbog unutarnjeg krvarenja. Jedna od posjetiteljica te zabave kasnije je tvrdila da je Arbuckle silovao Rappe jer joj je to navodno ona i rekla. Navodno ju je zlostavljao nepoznatim predmetom, uslijed čega je i dobila fatalno unutarnje krvarenje. Iako je Arbuckle bio uhićen zbog ubojstva, nije osuđen jer nije postojalo dovoljno dokaza protiv njega. Optužbe su mu uništile karijeru, a par godina nakon Virginije, umro je od srčanog udara.

Elisabeth Short

Elisabeth Short, poznata i kao Crna dalija, konobarila je u Los Angelesu kako bi uspjela u Hollywoodu. Nestala je 1947. godine, a ubrzo je pronađena mrtva u jednom kvartu u L.A-ju. Pronađena je pretučena, prerezana, a prema indicijama je bila mučena do smrti. Smrt je privukla puno pozornosti, a policija je u istragu uključila brojne mladiće koje je Elisabeth viđala. Ubojica nikad nije pronađen, no miješao se u istragu, čak je slao policiji izvatke s detaljima o njezinoj smrti.

Marilyn Monroe proslavila se brojnim ulogama u holivudskim hitovima, ali i vezama s moćnim muškarcima svog vremena. Našli su se tu Arthur Miller, Joe DiMaggio i predsjednik Kennedy. U kolovozu 1962. pronađena je mrtva, a kraj njezinog golog tijela bile su tablete za spavanje. Prije smrti, Monroe je bila na liječenju zbog psihičkih problema, a njezina smrt je proglašena samoubojstvom. Ipak, mnogi smatraju da je ubijena zbog ljubavi s predsjednikom i njegovim bratom. Unatoč pretpostavkama, nikad nije konkretno objavljeno zašto je Marilyn preminula.

George Reeves glumio je pedesetih Supermena u seriji o tom superheroju. Reeves je pronađen mrtav 1959. godine, a zna se da ga je netko upucao. Iako je i njegova smrt proglašena samoubojstvom, mnogi smatraju da je ubijen jer je bio ljubavnik supruge šefa MGM-a. Jedan novinar kasnije je tvrdio da je Eddie Mannix priznao ubojstvo, no za tu teoriju nije bilo dokaza.

Pročitajte više