Pjevanje je ponovo u modi: Velik broj kandidata pohrlio na audiciju za IGK

Foto: Press

REDOVI mladih ljudi pojavili su se u utorak navečer u hodnicima Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. Razlog nesvakidašnje bio je gužve početak održavanja ovogodišnje audicije za akademski zbor Ivan Goran Kovačić.



FER-om su se tijekom cijele večeri orili zvonki glasovi kandidata za članstvo u najpoznatijem hrvatskom zboru. Izniman odaziv ugodno je iznenadio i vodstvo Goranovaca - predsjednicu Mariju Štanfel i dirigenta Luku Vukšića, koji su s još nekoliko kolega u dvije dvorane do kasnih večernjih sati primali i testirali zainteresirane.

Velik dio kandidata na audiciju je privukao originalni promo spot u režiji Marija Mlakara, s mladim Markom Vilipićem u glavnoj ulozi.

"Na prvi termin audicije prijavilo se stotinjak kandidata, a prošlo je njih 60. Rezultate smo objavili na web stranici zbora. Bilo je mnogo mladih ljudi, starosti između 20 i 40 godina, ali većina su ipak bili studenti. Neki od primljenih kandidata su odlični pjevači, a dio ima dobre predispozicije pa samo trebaju nastaviti raditi", komentirala je predsjednica zbora Marija Štanfel ishod prve audicije.

Štanfel naglašava kako je ove godine odaziv na prvi termin audicije nadmašio ukupan odaziv ranijih godina, a na drugom terminu očekuje se još veći interes ljubitelja zborskog pjevanja. Podsjetimo, druga audicija za Goranovce održat će se u petak, 18. listopada 2013. od 19.30, također u prostorijama FER-a, Unska 3, dvorana B5.


Dirigent zbora Luka Vukšić poručuje kako je princip audicije izuzetno jednostavan i lak za kandidata.

"Dovoljno je pokazati raspon glasa ponavljanjem jednostavnih muzičkih sekvenci", ističe Vukšić, dodajući kako za članstvo nisu potrebni nikakva glazbena naobrazba niti glazbeno iskustvo.

Zainteresirani kandidati više informacija mogu pronaći na www.igk.hr ili na broju 098/270-251.

Pročitajte više