Plavuša sam, rastavljena: Pogledajte Severinu u zaboravljenom spotu iz 1991.

Screenshot: YouTube

SEVERINA, Ivana Banfić, Sandi i Mladen Burnać napokon su dali odgovor na pitanje: "Gdje si ti bio '91?".

Inicijator i idejni začetnik ovog, danas nesvakidašnjeg okupljanja, bio je upravo Mladen Burnać, koji je tada bio lider, pjevač i gitarist aktualnog zagrebačkog rock benda imena Brze Banane.

Samu pjesmu "Oglasi", kao zafrkanciju i parodiju na veoma popularne ljubavne oglase u tadašnjem tjedniku Arena, napisali su Mladen (glazba) i njegov brat Ante (tekst).

Kada je bend u studiju počeo snimati pjesmu kao novi singl, Mladen je došao na ideju da bi bilo zanimljivo da u njoj ugosti još nekoliko pjevača, te je tako pozvao Severinu, Ivanu Banfić i Sandija. Severinu je zapazio kao vrlo talentiranu pobjednicu nekog natječaja novih pjevača, Ivanu je znao otprije kao klavijaturisticu i bek vokal bendova koji su pratili poznate pjevače, a isto tako i Sandija koji je već pjevao u nekoliko sastava i trenutno bio u bendu Novi Fantomi.

Za istu pjesmu je snimljen i video spot u nekadašnjem zagrebačkom klubu Big Ben, u Bogovićevoj ulici.

Redatelj je bio Mladen Cesarec. Međutim, obzirom da su svi protagonisti ove zanimljive suradnje tada bili još neafirmirani pjevači, a te su te godine počela i ratna zbivanja, nakon samo jednog zajedničkog nastupa, sve je ubrzo palo u zaborav, da bi kasnije ipak svi nastavili s uspješnim solo karijerama koje traju i danas.

Pročitajte više