Pogledajte kako se djeca u drugim zemljama hrane u školama

Foto: Sweetgreen

I DOK DJECA u Belom Manastiru nemaju što jesti za vrijeme školskog odmora te mole svoje učiteljice da im dadu nekakav zalogaj, a supruga premijera Milanovića sugerira kako bi crni kruh trebali rezati na manje šnite ako nam je preskup, učenici u raznim zemljama svijeta itekako imaju što za jesti za vrijeme školskih odmora.

Pogledajte samo ovaj meni: juha od ribe uz tofu i rižu, pečena svinjetina i pržena piletina, a nađe se i još kojekakvih egzotičnih okusa od kojih vam rastu zazubice. I sve se to servira učenicima u SAD-u, Španjolskoj, Ukrajini, Grčkoj, Južnoj Koreji, Brazilu, Francuskoj, Finskoj i Italiji.

Američki meni:

Djeca Amera uglavnom jedu nezdravo, a meni se sastoji od mariniranih medaljona od piletine s kečapom, a kao desert dobiju i keks s čokoladnim kolutićima.

Talijanski meni:

Mali Talijani jedu balansirano, s tjesteninom, ribom, dvije vrste salate, kruhom i grožđem za desert.

Finski meni:

Finci jako paze na ishranu mladih naraštaja, a meni se sastoji od kombinacije vegetarijanske prehrane kao glavno jelo, juhe od mrkve i kelja, a za desert imaju palačinku s voćem.

Južnokorejski meni:


Učenici "bolje Koreje" hrane se brokulom, paprikom, prženom rižom s tofuom, kupusom i ribljom juhom.

Francuski meni:

Mali Francuzi dave se u meniju sačinjenom od slabije pečenog odreska, mahuna, mrkve, a za desert dobiju kivi, jabuku i puding.

Brazilski meni:

Brazilci uživaju u kombinaciji tradicionalnih okusa kao što su brazilska riža i crni grah, prženi trputac, svinjetina s paprikama i zelena salata.

Španjolski meni:

Škampi sa smeđom rižom, gazpacho, paprike, komad kruha sa sjemenkama i polovica naranče - tako se hrane klinci s pirinejskoga poluotoka.

Ukrajinski meni:

Ukrajinci se hrane slično kao i mi, s menijem u kojem se nalazi boršč, kupus i kobasice, a kao desert dobiju palačinku s pekmezom.

Grčki meni:

Mali Grci za vrijeme odmora dobivaju prženu piletinu s ječmom, punjene listove grožđa, salatu od krastavca i rajčice, a za desert je tu jogurt s šipkom i dvije naranče.

Pročitajte više