Policajac godine napao poduzetnika koji je radi pljačke zatražio pomoć

Screenshot: YouTube

POLICAJAC iz Indianapolisa koji je u svibnju dobio nagradu za policajca godine našao se u središtu pozornosti zbog prekomjerne uporabe sile, a sve su zabilježile i nadzorne kamere, piše gawker.com.

Sve se odigralo u rujnu prošle godine kad je 60-godišnji poduzetnik Brian Hudkins zajedno sa svojim zaposlenikom bio u gradu zbog jedne poslovne konferencije. Nakon što su večerali vratili su se u hotel, no kako Brianov zaposlenik Andrew nije mogao otvoriti vrata svoje sobe, oboje su pomislili da se radi o pljački. Ubrzo su otišli do recepcije kako bi prijavili što se dogodilo i pozvali policiju.

Na njihov je poziv odgovorio policajac T. Michael Wilson. On se odmah uputio prema hotelu, a samo šesnaest sekundi nakon razgovora s muškarcima, Wilson je sasvim iznenada Hudkinsa oborio na tlo. Kasnije je u izvještaju napisao da je to napravio jer Hudkins nije poslušao njegove naredbe da bude tiho. Također, policajac je tvrdio da ga je poduzetnik pokušao odgurnuti, no snimka je pokazala kako su njemu cijelo vrijeme ruke bile vezane.

Naposljetku je cijelu noć proveo u zatvoru, a čak mu je nekoliko tjedana trebalo da se oporavi od zadobivenih ozljeda na licu. Nakon što se u javnosti pojavila snimka, iz policije su poručili kako će smjesta započeti istragu o noći kad je Hudkins napadnut.

Pročitajte više