Posljednji pozdrav Dolores Lambaši: Obitelj, prijatelji i kolege došli se oprostiti od glumice

Foto: ŠibenikIn, Hrvoje Jelavić/PIXSELL

PRIJE dva dana, 23. listopada 2013. godine, Dolores Lambaša u dobi od samo 32 godine stradala je u automobilskoj nesreći na autocesti A3. Samo nekoliko sati nakon sudara podlegla je ozljedama u slavonskobrodskoj bolnici.

Njezina je smrt šokirala domaću javnost, a brojni su se članovi obitelji, kolege i prijatelji ovog petka oprostili od mlade glumice koja je pokopana na šibenskom gradskom groblju.



Prije pogreba održana je i komemoracija u šibenskom Hrvatskom narodnom kazalištu na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Željko Burić, Nera Gojanović, ravnateljica šibenskog HNK, kolege Joško Ševo, Leon Lučev, Špiro Guberina te brojni prijatelji. Tom je prigodom Joško Ševo recitirao pjesmu Arsena Dedića, a mnogi su se upisali u knjigu žalosti.

>> Komemoracija za Dolores Lambašu

>> Kako ćemo se sjećati Dolores Lambaše

Sam ispraćaj započeo je u 16 sati, a uz članove obitelji, prijatelje i poznanike od Dolores su se oprostili Joško Ševo, Marinko Leš, Mate Gulin, Nera Gojanović, Ivo Gregurović, Pavle Kalinić, Špiro Guberina, Ana Gruica, Nives Ivanković, Franka Klarić, Leon Lučev, Slaven Knezović, župan Goran Pauk i brojni drugi i mnogi drugi, piše ŠibenikIn.

Na pogreb je stigao i Stojan Matavulj koji je za volanom automobila u trenutku nesreće u kojoj je stradala, a prema želji Doloresine majke Alme, glumac Joško Ševo recitirao je pokraj kapse s tijelom glumice Pjesmu nad pjesmama, dok je klapa Romansa za kraj otpjevala "Moj lipi anđele".

Pročitajte više