"Potential Prostitutes": Stranica na kojoj možete prijaviti potencijalne prostitutke koje smatrate prijetnjom

Screenshot: potentialprostitutes.com

MEĐU šarolikom lepezom raznih neobičnih internetskih stranica, ponekad se nađu neke koje svojim postojanjem jednostavno ostavljaju bez teksta. A to bi se u svakom slučaju moglo reći i za stranicu "Potential Prostitutes" koja dopušta korisnicima da pohrane podatke poput imena, prezimena, fotografije i lokacije potencijalne prostitutke.

Ta se informacija nakon toga objavljuje na stranici i to naravno, bez da o tomu dotična žena išta zna. No, ako netko od korisnika pokuša maknuti njenu sliku i podatke, od njega je zatraženo da za to plati 99,95 dolara.



Kako ističu na stranici, ona zapravo "funkcionira na zalaganju motiviranih i zabrinutih članova lokalne zajednice koji su u nekom trenutku na ovaj ili onaj način došli u kontakt s potencijalnom prostitutkom i smatraju je prijetnjom". Tim bi se načinom, tvrde, "ostali potencijalni prijestupnici mogli spriječiti u svojem daljnjem kriminalnom djelovanju".

Očito, cijela ova priča ima itekako suludi prizvuk, a mnogi društveni kritičari i ostali stručnjaci već je sad oštro osuđuju naglašavajući kako njena poanta nije "spasiti svijet od seksualnih prijestupnika" već samo iznuditi novac od onih koji su pogrešno optuženi.

Pročitajte više