Pravi "Klub boraca": Tajni svijet surovih borbi između milijunaša i manekena željnih adrenalina

Screenshot: YouTube

MANEKENI, marinci, bogataši i hipsteri premlaćuju jedni druge u surovim borbama koje se održavaju u njujorškom podzemlju. Fotograf Devin Yalkin ušao je u tajni krug boraca i snimio seriju fotografija koju je nazvao "Stari jedan dva".

Borbe u dvoranama diljem New Yorka podsjećaju na holivudski film iz 1999. godine s Bradom Pittom i Edwardom Nortonom, a potpuni stranci ulaze u ring spremni do krvi premlatiti svoje protivnike.

Borbe se održavaju na nekoliko mjesta diljem grada, na kojima se okupljaju borci, ali i publika željna borbe. Ova nasilna događanja prolaze bez ikakvih sankcija, a u njih se uključuju različiti ljudi, od manekena do milijunaša željni adrenalina. Ove borbe daleko su od uobičajenih koje možete vidjeti na malim ekranima.

Yalkin je za Featureshoot.com ispričao da je želio zabilježiti glasnu i agresivnu prirodu ovih klubova boraca. Za borbe je saznao preko prijatelja 2010. godine. Nestrpljiv da otkrije mjesto na kojem se borbe odvijaju, stigao je pred ogromnu zgradu. Odjednom ga je okružila gomila koja se počela penjati stubištem do dvorane u kojoj su se borbe održavale.

"Prizor je bio nevjerojatan. Zidovi su se tresli od jačine glazbe, kao da se ispod nas nalazila pruga podzemne željeznice", ispričao je i dodao da ga je privukao spektakularan prizor borbi. Tada je započeo sa s snimanjem svoje serije fotografija koju možete pogledati ovdje.

Priznaje da mu je svake večeri tijekom gledanja borbi adrenalin počeo kolati venama, a vjeruje da se to događa i drugima, pa zato borbe imaju toliko gledatelja.

Yalkin dodaje da je bio oduševljen vitalnošću i snagom boraca, raspoloženjem publike te sirovom i neobuzdanom energijom koja je vladala tijekom borbi.  

Pročitajte više