Predivne fotografije iz jedne od najimpresivnijih špilja na svijetu

Foto: Dave Bunnell/Zenfolio

DAVE BUNNELL je 61-godišnji ovisnik o adrenalinu koji je proputovao cijeli svijet i spustio se u neke od najljepših i najopasnijih špilja, a pritom su nastale i neke uistinu impresivne fotografije koje možete vidjeti na njegovom profilu na stranici Zenfolio.

Međutim, kada se ovaj iskusni avanturist odluči za najomiljeniju špilju, budite sigurni da je riječ o nečem impresivnom.

Bunnell je izabrao El Sotano de las Golondrinas u Meksiku, a riječ je o prirodnom čudu koje godišnje privlači tisuće (hrabrih) turista iz cijelog svijeta.

Naime, ova 500 metara duboka špilja specifična je i po tome što se u njoj stvaraju, kako Dave kaže, "spektakularni oblaci" koji se formiraju nakon što vlaga dođe u kontakt s hladnim zrakom.

Dave se zaljubio u istraživanje špilja kada je imao 21. godinu, a otad je proputovao cijeli svijet i vidio neke od najljepših krajolika na planetu.

U ovih 40 godina Dave je posjetio Australiju, Belize, Kanadu, Kinu, Kubu, Francusku, Gvatemalu, Italiju, Laos, Maleziju. Meksiko, Novi Zeland, Španjolsku, Švicarsku, Tajland, a bio je i u susjedstvu - u Sloveniji.

Pročitajte više