Preminuo Allan Arbus, glumac koji se proslavio ulogom u "M*A*S*H-u"

Foto: Gulliver Image/Getty Images

AMERIČKI glumac Allan Arbus, najpoznatiji po ulozi psihijatra Sidneyja Freedmana u popularnoj televizijskoj seriji "M*A*S*H" preminuo je u dobi od 95 godina ovog petka u svom domu u Los Angelesu, javili su danas američki mediji.

Glumac je bio u braku sa slavnom fotografkinjom Diane Arbus (koja je preminula davne 1971. godine), a i sam je bio fotograf prije nego što je zakoračio u svijet glume. Preminuo je od zatajenja srca, potvrdila je njegova druga supruga Mariclare Costello Arbus za Reuters.

"U ovako kasnoj dobi liječnici ga nisu željeli operirati, a to nije želio niti on. Jednostavno je svakog dana bio sve slabiji i slabiji", ispričala je glumica koja je s Arbusom u braku bila od 1976. godine.

Allan Arbus rođen je 1918. godine u New Yorku, a svoju je fotografsku karijeru započeo 1940. godine. Za vrijeme Drugog svjetskog rata radio je kao fotograf američke vojske. 1941. se oženio za fotografkinju Diane Nemerov koja se kasnije proslavila noseći njegovo prezime. Zajedno su osnovali studio koji je surađivao sa slavnim časopisima Vogue i Glamour. Prestali su živjeti zajedno 1959. godine, a razveli se desetljeće kasnije. Ona je počinila samoubojstvo 1971. godine.

Pročitajte više