Priča o "najsretnijem nesretnom čovjeku na svijetu" Frani Selaku pretvorena u crtić

Screenshot: YouTube

FRANE SELAK, odnosno "naj(ne)sretniji čovjek na svijetu", još je jednom privukao pažnju stranaca.

Ovaj put u pitanju je tvrtka This & That Visuals, sa sjedištem u New Yorku, u čijem opisu stoji da se bave "pretvaranjem riječi u slike", pa su tako i od zanimljive Selakove životne priče napravili animirani video. Zahvaljujući njima Selak se ponovo pojavio i u nekim inozemnim medijima, a u nešto manje od tri minute možete pogledati što su o njemu sakupili.



Podsjetimo, Frane Selak poznat je kao "naj(ne)sretniji čovjek na svijetu", a ako je vjerovati njegovim pričama, ovaj hrvatski profesor glazbenog preživio je nekoliko nevjerojatnih nesreća s manjim posljedicama. U siječnju 1962. putovao je vlakom iz Sarajeva za Dubrovnik. Vlak je sletio u ledenu rijeku, a poginulo je 17 ljudi. Selak je samo slomio ruku. 1963. godine putovao je avionom iz Zagreba u Rijeku kada su se vrata za izlaz u slučaju opasnosti otvorila, a on je kroz njih ispao iz aviona i sletio - na stog sijena.

1966. autobus u kojem se vozio sletio je u rijeku. Poginulo je četvero ljudi, on je preživio.

1970. izbjegao je nesreću nakon što se na benzinskoj crpki njegov automobil zapalio, a 1973. preživio je još jedan požar. 1995. udario ga je autobus, ali pretrpio je samo manje ozlijede. Godinu dana kasnije izbjegao je još jednu prometnu nesreću. Naime, sletio je s litice i završio na drvetu.

2003. godine osmjehnula mu se sreća i osvojio je pet milijuna kuna na lutriji. Strani mediji svojevremeno su pisali kako se odrekao osvojenog bogatstva, ali činjenica je da je novac potrošio.

I sam tvrdi da ga se može smatrati najsretnijim ili najnesretnijim čovjeka na svijetu.

Pročitajte više