Proglasili ga mrtvim, a on se pojavio živ nakon 20 godina: Po zakonu ipak više ne postoji

Foto: Shutterstock

PRIJE gotovo 20 godina, 1994. godine, sud u Ohiju proglasio je Donalda E. Millera mrtvim.

On je bio nestao osam godina prije, a njegova je žena zatražila da se sudski proglasi Millerova smrt kako bi mogla dobivati povlastice kao samohrana majka.

No, prošlog se ponedjeljka Miller pojavio na sudu kako bi svjedočio da je još uvijek živ. Parnicu je izgubio.

Nakon što je izgubio posao 1986. odao se alkoholu i očaju. "Oduzeli su mi plaću i više nisam imao ništa", rekao je Miller. "Ono što se dogodilo nisam nikad priželjkivao. Sve se otelo kontroli i završio sam na raznim mjestima".

Sada ima 61 godinu i želi ponovno legalno stupiti među žive. Htio bi obnoviti svoju vozačku dozvolu, no zakon u Ohiju nalaže da proces proglašavanja neke osobe mrtvom ne može biti poništen nakon više od tri godine, piše Gawker.

"Ne znam što će s vama dalje biti, ali u očima zakona vi ste i dalje mrtav čovjek", rekao je Milleru sudac Allan H. Davis.

Ni njegovoj bivšoj supruzi, koja se u međuvremenu udala za drugog muškarca čije je prezime također Miller, ne odgovara njegov povratak u život. Ako ga sud proglasi ponovno živim, ona će morati vratiti sav novac koji je za svoje kćeri dobivala od države kao samohrana majka.

"Kad god pomislim da sam vidio sve, doživim ovako nešto", rekao je u čudu sudac Davis, koji očigledno živom Milleru nije mogao nikako pomoći.

Pročitajte više