Prvi dojmovi iz Švedske: "Tužan sam toliko da vam ne mogu opisati"

Screenshot: YouTube, Foto: Borna Čavrag/Index

HRVATSKA četvrtu godinu zaredom nije ušla u finale Eurosonga, a iako su dali sve od sebe momci iz Klape s mora vraćaju se kući.

Što je pošlo po krivu, pitali smo Marka Škugora, koji nam je kratko napisao da ne zna što reći.

"Dali smo stvarno sve od sebe. Tužan sam toliko da vam ne mogu opisati. Mislio sam da smo sigurno u finalu, ali eto. Ipak nije to do pjesme, a pogotovo do našeg pjevanja", rekao nam je Marko, ali nakon što su se dojmovi malo slegli i dodao: "Evo sad san poslušao i nastup i malo su se slegli dojmovi. Otpjevali smo za -5, skoro da u uvjetima u kojima smo pjevali bolje i nismo mogli. Znam da su Aco i cijela delegacija dali sve od sebe, al eto, nije prošlo. Nije prošao nitko iz bivše države...".

Pitali smo i Borisa Novkovića koji je 2005. s pjesmom "Vukovi umiru sami" na Eurosongu osvojio 11. mjesto što misli o nastupu klape.

"Mislim da su momci vrlo profesionalno izveli pjesmu i dali svoj maksimum. Nisu podlegli tremi i pjevački su bili vrlo točni i uvjerljivi. Problem je u koncepciji u odnosu na Eurosong. Naša koncepcija je otprilike kao kad pošaljete ekipu s Jamajke na Zimske olimpijske igre. Rezultat je simpatičan dojam. Momci su dali maksimum i oni nisu ništa krivi. Samo su bili na krivom mjestu, a za to je odgovoran netko drugi. Ja ne znam tko", mišljenja je Boris.

A nešto malo "blaži" bio je još jedan naš predstavnik, Igor Cukrov: "Nastup je bio vokalno korektan, klapa se uistinu potrudila poslati lijepu 'kartolinu' iz Hrvatske ostatku Europe, međutim nije bilo dovoljno. Žao mi je, vjerujem da smo svi držali palčeve za našu Klapu s mora. Iskreno se nadam boljem plasmanu sljedeće godine. Žao mi je što nisu nastavili mojim stopama pa ostvarili plasman u finale kao 'Lijepa Tena' 2009 u Moskvi".

Pročitajte više